donderdag 28 november 2013

Het grote verschil - N. Philips (Boek)

*****
het leven werkt pas goed als je kiest
Keuzes maken. Het is een van de moeilijkste dingen in het leven. Het is zelfs zo moeilijk dat veel mensen gewoon helemaal geen keuzes maken. We laten anderen voor ons kiezen of berusten ons in de situatie. Maar waarom is het zo moeilijk om keuzes te maken en hoe kunnen we dat makkelijker maken?
Andere boeken gaan er vaak van uit dat je weet wat je wilt en laten zien hoe je dit kunt bereiken. Maar ze vertellen je niet hoe je keuzes moet maken, alleen maar dat je ze moet maken en dat is juist wat zo moeilijk is.
Het grote verschil leert je keuzes te maken. Het kiezen van je doelen; kiezen hoe je deze doelen bereikt; kiezen wat je wel en juist niet gaat doen; kiezen wie je wilt zijn en wie je niet wilt zijn. Het leert je na te denken over de dingen die je echt wilt. Het boek probeert je te stimuleren om na te denken als je wel of geen keuzes maakt. Het inspireert je om controle te krijgen over je eigen leven en om je niet te laten leven.
Het is geen diep beschouwend filosofisch boek. Het is bedoeld om je aan het denken te zetten, niet om antwoorden te geven. Als de gedachten er eenmaal zijn komen de antwoorden vanzelf wel.
Over de auteur
Nicola Philips is coach, consultant en auteur op het gebied van innovatie en verandering. Ze heeft een eigen bureau waar ze mensen coacht zowel in werk als privé-leven.


Recensie(s)
NBD|Biblion recensie
Volgens de schrijfster is dit een boek om je aan het denken te zetten, niet om antwoorden te geven. Je moet erachter komen wat belangrijk is voor je en daartoe geeft zij een heleboel voorzetten. Het gaat over zelfvertrouwen, ergens bij horen en 'controle'. Met 'controle' bedoelt de schrijfster niet dat je onder controle staat of dat je anderen controleert, maar dat je je veilig voelt. Dat neemt niet weg dat zij aan het eind van het boek schrijft dat controle 'loslaten' betekent. Na een lange reis door het boek met veel commentaren, aansporingen, citaten en reflecties komt de lezer aan bij wat volgens de auteur ideaal leven is: richt je op wat er gebeurt, kies voor wat je wilt, begrijp jezelf. Het boek bevat zes hoofdstukken. Ze gaan over kiezen, over het monteren van levensbeelden, fantaseren, loskomen, chaos en open staan. Het is een nogal grillig opgezet boek, ook wat betreft de lay-out. De een zal het een chaotisch boek vinden, de ander een uitdagend boek dat tot grondig zelfonderzoek stimuleert. De auteur is coach en adviseuse op het gebied van verandering en innovatie.

(Biblion recensie, D.C.J. Grabijn)

http://www.bol.com/nl/p/nederlandse-boeken/het-grote-verschil/1001004001320432/index.html#product_description

Geen opmerkingen :

Een reactie posten