woensdag 27 november 2013

Het gym - Karin Amatmoekrim (Boek)

*****
De Surinaamse Sandra woont in een achterstandswijk. Ze gaat als enige uit haar klas naar het zelfstandig gymnasium. Alles op het gym is anders dan ze gewend is. Haar klasgenoten zitten op hockey, praten onverstaanbaar bekakt en hebben belachelijke namen als Jojanneke en Liselotte.
Hoe moet Sandra omgaan met de kakkers die ze nu vrienden noemt? En wat moet ze doen met die ene klasgenoot die vastberaden is haar het leven zuur te maken? Sandra vecht voor een plek in een wereld waarin oude regels niet meer gelden en nieuwe regels volkomen onbegrijpelijk zijn.
Het gym is een briljant en schrijnend verhaal over de multiculturele kramp van Nederland, eindelijk eens van binnenuit en met ongelooflijk veel humor beschreven door een van Nederlands meest getalenteerde schrijvers.

Karin Amatmoekrim publiceerde eerder drie romans, die allemaal lovend werden ontvangen door de pers. Voor haar laatste roman Titus (2009) won ze de Black Magic Woman Literatuurprijs. Ze schrijft regelmatig voor NRC. Next, De Groene Amsterdammer en de Volkskrant.


Amatmoekrim schrijft direct, precies en dwingend. Vrij Nederland

Amatmoekrim blijft de nieuwsgierigheid prikkelen. De Volkskrant

http://www.bol.com/nl/p/nederlandse-boeken/het-gym/1001004011252350/index.html#product_description

Geen opmerkingen :

Een reactie posten