donderdag 28 november 2013

Het Kerst Kinderbijbel Liedjesleesboek - R. Borkent

Het complete kerstverhaal en 25 kerstliedjes

In deze complete kerstbijbel zijn alle verhalen over Kerst verzameld: Jezus die als baby werd geboren in een stal, de reis van Jozef en Maria naar Betlehem, de geboorte, de herders, de wijzen uit het oosten, de engelen…

Zelfs de profeten die Jezus' geboorte voorspelden staan erin.

De verhalen zijn ideaal om voor te lezen aan tafel, bij het slapen gaan, in de club of kinderdienst. Ze zijn niet al te lang, er staan vrolijke illustraties bij, en bij elk verhaal staat een aantal liedjes om samen met de kinderen te zingen!


Dit boek biedt dus ook een verzameling van de mooiste kerstliedjes. Veel bekende, maar ook een aantal nieuwe. Op de bijbehorende Kerstkinderbijbelliedjesceedee zijn ze allemaal te beluisteren.

De verhalen zijn geschreven door Ria Borkent, Iris Boter, Peter van Dijk en Corinne Vuijk. Met illustraties van Sanne Miltenburg.

Voor kinderen van 4-9 jaarRecensie(s)
NBD|Biblion recensie
In veertien hoofdstukken worden alle gebeurtenissen voor, tijdens en na de geboorte van het Kind Jezus verhaald. Op zeer vereenvoudigde wijze worden bijbelverhalen over Kerstmis van Lucas en Matteus door vier 'alwetende' auteurs chronologisch naverteld. Vanuit kindperspectief, in korte zinnen met veel dialogen, soms nogal doorgeschoten hedendaags taalgebruik, wordt hierbij de zogenaamde refererende vertel-en schrijfmethode van bijbelteksten gehanteerd. In het laatste hoofdstuk wordt in het kort zowel een fragment uit de zogenaamde Jezus' kindheidsverhalen, spelend in Nazareth, alsook Zijn openbaar leven, lijden, sterven en verrijzenis vluchtig belicht. Het hierin uitgelegde, vooral in reformatorische kringen gebezigd dogmatisch denkmodel met betrekking tot 'zonde en straf', is tenenkrommend verwoord en zeker niet des kinds. Verrijkend voor de uitgave zijn de vooral traditionele, maar ook enige nieuwe, 25 kerstliedjes met notenschrift. Ze zijn te beluisteren op een afzonderlijk verkrijgbare cd* met dezelfde titel. Er zijn talrijke, ook paginagrote, wat naieve illustraties in inkt en waterverf opgenomen. Met uitnodigend omslag. In dezelfde opzet verschenen in 2007 'Het groot kinderbijbelliedjesleesboek'** en een cd***. Vanaf ca. 4 jaar.

(NBD|Biblion recensie, J.J.J.M. Engels)

http://www.bol.com/nl/p/nederlandse-boeken/het-kerst-kinderbijbel-liedjesleesboek/1001004006847218/index.html#product_description

Geen opmerkingen :

Een reactie posten