dinsdag 26 november 2013

How To Be A Woman - Caitlin Moran (Boek)

*****
Vrouw Zijn, Hoe Doe Je Dat
Vrouwen hebben het nog nooit zo goed gehad. We hebben stemrecht en de Pil, en sinds 1727 worden we niet meer als heksen verbrand. Maar een paar vraagjes blijven knagen. Waarom worden we geacht brazilians te hebben? Is botox wel een goed idee? Hoe moet je je vagina eigenlijk noemen? Waarom dragen we schoenen waar we niet in kunnen lopen?

Deze vragen en nog veel meer beantwoordt Moran in dit boek, half memoir, half manifest. Het verhaal start op haar dertiende verjaardag, en stoomt door haar puberteit, het werkende leven, stripclubs, liefde, abortus, winkelen, moederschap en daar weer voorbij. Taboedoorbrekend, hilarisch en meeslepend. Een feministisch manifest voor vrouwen van 13 tot 100.
Recensie(s)

In dit spraakmakende, bekroonde boek beschrijft de Britse auteur en journaliste Caitlin Moran hoe ze van een onzekere 13-jarige uitgroeide tot een feministe. Ze maakt daarbij van feminisme een tastbaar, concreet begrip, iets alledaags bijna wat vrouwen en mannen aangaat. Anders dan de meeste boeken over sekseongelijkheid en de positie van vrouwen zijn het hier niet zozeer de maatschappelijke kwesties, zoals ongelijke beloning, waar de aandacht naar uitgaat. Moran vertelt niet in de eerste plaats een politiek geengageerd verhaal, maar blijft dicht bij de dagelijkse werkelijkheid. Daarmee gaat het boek vooral over de cultuur waarin vrouwen zich bewegen en over de invloed daarvan op hun lijf en leven. Onderwerpen als puberteit, uiterlijk, verliefdheid, huwelijk, moederschap, rolmodellen, seksisme en feminisme worden op een zeer persoonlijke manier aan een persoonlijke, humorvolle analyse onderworpen. Een origineel , verfrissend en vooral grappig boek voor een breed publiek van vrouwen en mannen die open staan voor een relativerende en hilarische kijk op vrouwenkwesties.

Drs. N.P. Aders
http://www.bol.com/nl/p/how-to-be-a-woman/1001004011820978/#product_description

Geen opmerkingen :

Een reactie posten