maandag 25 november 2013

Kerstsalade met eendenborst, peer en vijgen (Kopie)

*****

Ingrediënten voor 4 personen:
4 eetlepels olijfolie
1 eetlepel rodewijnazijn
1 eetlepel bramenjam
1 zak rucola slamelange (150 gram)
1 peer (bijv. doyenne du comice)
2 pakjes gerookte eendenborstfilet (a 100 gram)
6 gewelde vijgen (zak 250 gram), in plakjes..

Bereiding:
Doe de olie, de azijn en de jam in een kom en klop met een garde tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de sla over 4 borden. Snijd de ongeschilde peer in kwarten, verwijder het klokhuis, snijd de kwarten in de lengte in partjes en verdeel over de sla.
Verdeel de eendenborst en de vijgen over de salade en schep de dressing eroverheen.
Wijntip:
Lekker met een milddroge en exotische witte wijn. Bijvoorbeeld de Cave de Beblenheim Pinot Gris uit de Elzas (Frankrijk)

Tips:
Met Aardappelwaaiers uit de oven en sugar snaps met tijm en honingsaus (400 gram, AH Excellent speciaal voor december -tijdelijk in het assortiment-, koelvers) maakt u hier een compleet hoofdgerecht van.

De rest van de vijgen smaakt heerlijk bij een kaasplankje of als snack tussendoor.

Dit recept is ook heerlijk voor een lunchsalade! Serveer er dan knapperig stokbrood met boter en pesto bij.

Bron: Allerhande 12 – 2010
Bereidingstijd: ca. 15 minuten
Voedingswaarde per persoon: 375 kCal

http://www.kerstrecepten.net/kerstsalade-met-eendenborst-peer-en-vijgen/#more-1012

Geen opmerkingen :

Een reactie plaatsen