maandag 25 november 2013

Rollade met groenten en pistachenootjes (Kopie)

*****

Ingrediënten voor 4 personen:
1 runderrollade van ca. 750 gram
zout en versgemalen peper
50 gram boter
¼ liter vleesbouillon
1 eetlepel grove mosterd
1 laurierblad
6 jeneverbessen
500 gram spruiten
250 gram champignons, in plakjes
250 gram witlof, in lange repen
50 gram gepelde pistachenootjes
aluminiumfolie

Bereiding:
Bestrooi de rollade met zout en peper.
Verhit 25 gram boter in een braadpan en braad de rollade rondom aan.
Giet de bouillon in de pan. Voeg mosterd, laurierblad en jeneverbessen toe.
Temper de hittebron en braad de rollade in circa 25 minuten niet helemaal gaar.
Laat de rollade afgedekt met aluminiumfolie rusten voor u hem in plakken snijdt.
Kook de spruiten beetgaar.
Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de champignons snel lichtbruin.
Schep de champignons uit de pan en bak de witlof enkele minuten in het achter­gebleven braadvocht.
Meng spruiten, champignons en lof. Bestrooi met pistachenootjes.
Verdeel rollade en groenten over de borden.
Giet het braadvocht in een kom en serveer apart.
Tips:
Bak met de aardappels wat cherrytomaatjes mee. Dit staat extra fleurig en is ook erg lekker.

Snijd de rollade in dunne plakken en geef er mierikswortelsaus bij. Meng hiervoor 4 eetlepels crème fraîche, 3 theelepels geraspte mierikswortel (uit een potje) en eetlepel geknipte bieslook.

Als er plakjes rollade over zijn, smaken deze lekker op brood.

Wijntip:
Bij het basisrecept is een mooie pinot noir uit de Bourgogne een feestelijke keuze. Serveert u de mieriks­wortel-roomsaus bij het vlees? Dan kunt u beter voor een stevige cabernet sauvignon kiezen, bijvoorbeeld uit Californië.

Bron: Boodschappen 12 – 2007
Bereidingstijd: ca. 40 minuten
Voedingswaarde per persoon: 465 kCal

http://www.kerstrecepten.net/rollade-met-groenten-en-pistachenootjes/

Geen opmerkingen :

Een reactie plaatsen