donderdag 28 november 2013

Koken met Sylvia Witteman - Sylvia Witteman (Boek)

de beste recepten en een beginselverklaring
Gebruikt u valium in de gazpacho, of toch liever wodka? Weet ú hoe u pijnloos van die ellendige Halloween pompoen verlost raakt? Deelt u uw laatste slavink met onverwachte gasten, of hebt u soms een bétere oplossing? Smeert u margarine op uw brood, of over uw lijk? Geeft u de moed op als die leuke nieuwe mensen veganisten blijken te zijn? Bent u óók zo vaak te beroerd om zelf bouillon te trekken? Wat hebt u liever: een royale pan smeuïge sudderlapjes of een truttig slaatje met een gekneusd kwartelknietje erop?
Het antwoord op deze en nog veel meer vragen staat in deze prachtige bundeling van Sylvia Wittemans beste recepten. Honderden heerlijke recepten, stuk voor stuk zonder beperkingen: wie bang is voor boter, zout, vlees, drank of andere vermeende boosdoeners, moet zijn heil elders zoeken. Maar wie van écht lekker eten houdt, weet wel beter; die wendt zich per omgaande tot deze onmisbare Witteman.

Recensie(s)
NBD|Biblion recensie
In 'De Volkskeuken', de receptenrubriek van De Volkskrant staan regelmatig bijdragen van Sylvia Witteman geschreven vanuit achtereenvolgens de standplaatsen Moskou, Berlijn, Den Haag en Washington. Ze is nu opnieuw terug in Nederland. De aanleiding voor elk recept is altijd een bijzondere of grappige ontmoeting of ervaring. Witteman kan goed afstand nemen en weet haar belevenissen zo uit te vergroten dat ze een plezier zijn om te lezen. Voor dit boek werd stukken gekozen uit 'Het bearnaisesyndroom' en 'De maillardreactie'*. Wat de tand destijds niet kon doorstaan viel af. Toegevoegd werden nu belevenissen en recepten uit Washington die een aardig beeld geven van o.a. het Amerikaanse leven met schoolgaande kinderen. Niet alleen zijn haar inleidende stukjes leuk en onderhoudend, de recepten zijn ook zeer uitvoerbaar en inspirerend. De ingrediëntenlijsten staan in de brede marge. Voor de liefhebbers van lekker en niet te moeilijk koken, vaak ook voor de seizoenen en feesten. Mooi verzorgd uitgegeven kook/leesboek met een praktisch leeslint. Met een receptenregister en een register op gerecht soort. Normale druk, geen illustraties.

(NBD|Biblion recensie, Toos Verhoeven-van Raamsdonk)

http://www.bol.com/nl/p/nederlandse-boeken/koken-met-sylvia-witteman/1001004010296001/index.html#product_description

http://www.sylviawitteman.nl

Geen opmerkingen :

Een reactie posten