maandag 25 november 2013

Korstloze tuinbonenquiche (Kopie)

*****
hoofdgerecht voor 2, voorgerecht voor 4

500 gram tuinbonen (gedopt gewicht)
150 gram ricotta
2 eieren
25 gr Parmezaanse kaas, geraspt
rasp van een halve citroen
1 eetlepel citroensap
3 eetlepels fijngehakte dille
1 sjalotje, heel fijn gesnipperd
ruim peper en zout
boter voor de springvorm

Verwarm de oven voor op 190 C. Beboter een springvorm van ca. 20 cm doorsnee (kleiner kan ook: hoe kleiner, hoe hoger de quiche wordt). Bekleed de bodem met bakpapier.
Kook een pan water en laat de tuinbonen hierin 1 minuut blancheren. Giet ze af, spoel ze af onder de koude kraan, en verwijder het taaie velletje.
Klop de ricotta los en meng de eieren, Parmezaan, citroenrasp en -sap, dille, sjalot en ruim peper en zout erdoor. Schep de tuinbonen erdoor en schep dit mengsel in de springvorm.

Bak ca. 45 minuten of tot de quiche niet meer 'wiebelt'. Als de bovenkant dan nog erg bleekjes is kun je hem even onder de grill zetten.

Garneer met nog wat verse dille en serveer warm of op kamertemperatuur.

Geen opmerkingen :

Een reactie plaatsen