donderdag 28 november 2013

Koud bier en krokodillen - Roff Smith

op de fiets door Australië

Koud bier en krokodillen is het fascinerende verslag van een onverstelbare reis op de fiets door Australië en een indringend portret van het land en zijn kleurrijke bevolking.
De Amerikaan Roff Smith wil als hij al vijftien jaar in Australië woont, meer weten van zijn nieuwe vaderland. Van de ene op de andere dag zegt hij zijn baan op en pakt hij zijn fiets voor een tocht van meer dan 15 000 kilometer over het Australische continent: van het koude Tasmanië tot de dorre, verzengende outback. Wanneer hij na negen maanden terugkeert naar Sydney heeft hij een Australië ontdekt waar de gemiddelde reiziger geen weet van heeft.
De Amerikaan Roff Smith woont sinds 1982 in Australië, waar hij werkte als correspondent voor The Sydney Morning Herald en Time Magazine. Hij is ook de auteur van National Geographic Traveler Australia.

Recensie(s)
NBD|Biblion recensie
Verslag van een eenzame, meer dan 15.000 km lange fietstocht langs de omtrek van Australie, waarbij de tocht begint en negen maanden later eindigt in Sydney. Het is tijdens deze tocht dat de Amerikaanse journalist Roff Smith (auteur van het onvolprezen 'Australie: reis door een tijdloos land'*) pas werkelijk het land leert kennen waar hij al vele jaren woont. Zijn verhaal bevat voor zo'n tocht een aantal voorspelbare ingredienten: onafzienbare vlakten, zinderende hitte, dorst en insecten, smerige plaatsjes vol ongure kroegen, zuiplappen en vechtersbazen, maar ook vriendelijke, gastvrije bewoners van de Outback, nieuwe vriendschappen, prachtige landschappen, een nieuwe kijk op het eigen ego. Smith schrijft boeiend en relativerend: het verslag is verstoken van elke sportieve heroiek. Australie komt onverbloemd, soms niet al te rooskleurig te voorschijn, maar wel met veel begrip en sympathie beschreven. Een reisbeschrijving die je niet snel weglegt! In deze pocketeditie ontbreken de foto's. Kleine druk.

(Biblion recensie, Redactie)

http://www.bol.com/nl/p/nederlandse-boeken/koud-bier-en-krokodillen/1001004002017205/index.html#product_description

http://savvytraveler.publicradio.org/show/features/2000/20001208/interview.shtml

Geen opmerkingen :

Een reactie posten