maandag 25 november 2013

Makkelijk vanille-ijs maken ... (Kopie)

*****
- 100 gr fijne kristalsuiker
- 1 zakje vanillesuiker (5 tot 8 gr)
- 3 eierdooiers
- 3,5 dl volle melk
- 2,5 dl slagroom

Bereiding:
- Mengkom van de ijskreemmachine 1 dag op voorhand in diepvriezer zetten.
- 2 uur op voorhand doosje in diepvriezer zetten (opdat het reeds koud is voor het mengsel er in gaat).
- Suiker, vanillesuiker & eierdooiers mixen tot een mooie ruban
- Al mixend de melk langzaam toevoegen en alles tot een heel luchtig mengsel kloppen.
- Klop de slagroom bijna stijf en meng dit met het andere mengsel.
- Haal de mengkom uit de vriezer en doe het mengsel er in.
- Laat alles +/- 20 min. afdraaien.
- Schep de ijskreem in het doosje uit de vriezer en plaats het terug in de diepvriezer.

Geen opmerkingen :

Een reactie plaatsen