maandag 25 november 2013

Mango sorbetijs (Kopie)

*****
Bron: The Perfect Scoop (David Lebovitz)

2 grote rijpe mango's (ca. 1 kg); 100 gr suiker; 160 ml water; ca. 4 theel limoensap, vers geperst of geknepen; ca. 1 eetl sinaasappellikeur (Cointreau); pietsje zout

Schil de mango's en snijd het vruchtvlees in brokken. Pureer (in de keukenmachine) samen met de andere ingrediënten. Laat dit mengsel ijskoud worden.

Giet het mengsel in de ijsmachine en draai tot ijs. Eventueel in de vriezer verder laten opstijven.

Opmerkingen

1. In het oorspronkelijke recept staat 130 gram suiker. Onze stelling dat er altijd minder suiker in moet dan een recept aangeeft, is weer bewezen. Het kan natuurlijk zo zijn dat als u mango's uit de supermarkt koopt, deze minder zoet zijn en dat dan wel meer suiker nodig is.

2. Wij hebben de mangopuree in de vriezer laten afkoelen. Ook de ijsmachine van tevoren in de koelkast gezet. (We hebben er een met een vrieselement, dat natuurlijk al in de vriezer ligt/lag.) En het uiteindelijke ijsbereiden ging perfect. Iets tussen 20 en 30 minuten.

http://www.mergenmetz.nl/sf.mcgi?6748

Geen opmerkingen :

Een reactie posten