maandag 25 november 2013

Mojama met kapperappeltjes enz. (Kopie)

*****
bron: Moro

200 gr bladsla (evt gemengd met wat rucola of zo); 225 gr piquillopepers, gemarineerd; 100 gr mojama (28 dunne plakjes); 20 kapperappeltjes - of een handvol kappertjes; ½ bosje verse peterselie, grof gehakt; 1 citroen, in vieren; peper & zout

Dressing met sherryazijn: 1 teentje knoflook; 1 eetl sherryazijn; paar druppels citroensap; 4 eetl olijfolie; peper & zout

Wat is mojama? Lees & klik hier.

Maak de salade door de pepers en kapperappels met de bladsla te mengen, de mojama erover te leggen en de peterselie erover te strooien.

Wrijf voor de dressing de teen knoflook met wat zout in een vijzel fijn. Meng dit met de azijn en evt. wat citroensap. Klop de olie erdoor.

Giet vijf minuten voor het serveren de dressing over de sla. Geef er de parten citroen bij.

Piquillopepers
Deze zijn moeilijk te verkrijgen. Anders neemt u rode paprika, die u onder een grill blakert, laat afkoelen en van de vel ontdoet. Het marineren gaat als volgt: meng met een in dunne plakjes gesneden teen knoflook, 1 eetl sherryazijn; 2 eetl olijfolie; wat grof gehakte peterselie en peper & zout. Laat flink op elkaar inwerken.

25 april 2010
Zon. Sla. Rucola. Gemaakt met de paprika en het was goddelijk! Een uitstekend voorgerecht. (De kapperappels zijn op de foto niet te zien, maar ze zijn er toch echt in hoor.)

Opmerkingen
1. Mojama is in Nederland voor zover wij weten alleen te krijgen bij Spaanse Winkel.
2. Volgens Annelies wordt de paprika nog lekkerder als je het een dag of twee in een plastic zak in de koelkast legt. Of dit voor of na het eraf trekken van de schil moet gebeuren, weet ik eigenlijk niet.
3. Kapperappeltjes heb ik ontdaan van de steeltjes en gemengd door de sla.

http://www.mergenmetz.nl/sf.mcgi?5062&cat=

Geen opmerkingen :

Een reactie posten