donderdag 28 november 2013

Netwerken werkt - Rob van Eeden

op weg naar de baan die je wilt
Netwerken is een onmisbare vaardigheid bij het vinden van nieuw werk, maar ook als je beter wilt functioneren in je huidige baan.

Netwerken is niet voorbehouden aan een elite van vriendjes die elkaar de bal toespelen. Een netwerk opbouwen, uitbreiden en effectief gebruiken is te leren. Netwerken werkt geeft daarvoor de nodige handvatten. Met uitdagende stellingnames en praktische oefeningen laat Rob van Eeden je het antwoord vinden op vragen als:

· Wat wil ik bereiken met netwerken?

· Hoe schrijf ik een goed resume?

· Hoe netwerk ik zo efficiënt mogelijk?

Rob van Eeden is loopbaancoach bij www.netwerk-partners.nl en begeleidt al twintig jaar mensen bij het vinden van werk dat echt bij hen past.

Netwerken werkt behoort tot een serie boeken van VK-banen en het Spectrum over solliciteren en succesvol functioneren in een (nieuwe) baan. Kenmerkend voor deze boeken zijn actualiteit, praktijkvoorbeelden en een benadering die de lezer eigen keuzes laat maken.

Recensie(s)
NBD|Biblion recensie
Dit boek biedt meer dan een gedegen en enthousiasmerende inleiding op het gebied van netwerken. Het is eigenlijk een gids voor diegenen die (ander) werk zoeken. Alle relevante onderwerpen worden behandeld: het maken van een goed resume (in plaats van het traditionele curriculum vitae), de aanpak van en in netwerkgesprekken; de organisatie van een heuse 'campagne' om werk te vinden of te 'maken' door als zelfstandige je diensten op de markt te brengen. Een aantal (relatief) nieuwe termen wordt besproken, zoals 'employability' (inzetbaarheid) en 'portable skills' (persoonlijke vaardigheden die op zeer uiteenlopende plaatsen inzetbaar zijn). Na de wereldwijde bestseller 'Welke kleur heeft jouw parachute?' van Richard Nelson Bolles (1996) is dit boek een verademing door de rustige tekst die afgewogen informatie geeft. In die tekst is de werkwijze van een belangrijk outplacementbureau herkenbaar. Voor de ervaren loopbaanadviseur biedt deze dan ook weinig nieuws; voor degene die werk zoekt, is de tekst een goede leidraad tot een praktische aanpak.

(NBD|Biblion recensie, Redactie)

http://www.bol.com/nl/p/nederlandse-boeken/netwerken-werkt/1001004006914130/index.html#product_description

Geen opmerkingen :

Een reactie posten