donderdag 28 november 2013

De kleine Twitter voor Dummies - Raymond Janssen (Boek)Is Twitter voor jou nog onbekend terrein, maar wil je wel graag de tweets lezen van vrienden en beroemdheden? Met dit boekje leer je hoe je een account aanmaakt, volgers krijgt en zelf interessante Twitteraars kunt gaan volgen, zoals je favoriete artiest, sporter of acteur. Ook maak je kennis met alle handige Twittertools en krijg je tips voor zakelijk Twitteren.

Raymond Janssen is journalist en schrijft onder meer over de maatschappelijke kanten van sociale media. Hij geeft ook trainingen over het gebruik van deze media.

Recensie(s)
NBD|Biblion recensie
Twitter is een populaire manier om door middel van korte berichtjes de buitenwereld op de hoogte te houden van wat je bezighoudt, en om zelf op de hoogte te blijven van wat de rest van de wereld interesseert. Deze pocket begint met een korte historie van de verschillende digitale communicatiemiddelen die vooraf gingen aan Twitter, en legt vervolgens uit hoe je zelf de eerste stappen (tweets) op Twitter kunt zetten. Daarna volgt een stukje etiquette en wordt ingegaan op de verschillende toepassingsmogelijkheden. Voorbeelden hiervan zijn het onder de aandacht brengen van je bedrijf, product of dienst, of in de privesfeer in contact blijven met vrienden of beroemdheden volgen. Verder is er aandacht voor software die helpt bij het twitteren, zowel thuis als onderweg op de mobiele telefoon. Tenslotte geeft de schrijver, zelf journalist en trainer op dit gebied, zijn blik op de toekomst van sociale media. De tekst is spaarzaam voorzien van zwart-witafbeeldingen, maar leest prettig en is informatief voor iedereen die wil leren wat het nut van Twitter kan zijn. Met register. Kleine druk.

(NBD|Biblion recensie, Arnout Cosman)

http://www.bol.com/nl/p/nederlandse-boeken/de-kleine-twitter-voor-dummies/1001004010301303/index.html#product_description

Geen opmerkingen :

Een reactie posten