maandag 25 november 2013

Notenparfait (Kopie)

*****
Benodigheden voor 4-6 personen

10 ml water
200 gr. suiker
8 eierdooiers
2 dl room
1 dl melk
Mix van diverse noten (bijvoorbeeld walnoten, amandelen, pistache), grof gehakt

Bereidingswijze
Breng de suiker met water op middle-hoog vuur naar een temperatuur van 93 graden (gebruik hiervoor een hydrometer of suikermeter). Niet in de pan roeren, veeg hooguit met een nat kwastje de rand van de pan schoon. Als de suikersiroop op de juiste temperatuur is, doe je deze over in een schaal of kom.

Sla intussen de eierdooiers luchtig. Voeg de suikersiroop toe en klop het geheel koud.

Sla de melk en room op, let erop dat melk en room goed koud zijn.Spatel de room door de eidooiermassa en voeg hier de noten aan toe. Doe het mengsel over in vormpjes, bij voorkeur in siliconen malletjes. Zet minimaal 8 uur in de vriezer.

Voor het opdienen
Haal de parfait uit de vriezer en stort deze op een koud bord. Tip: leg wat verkruimelde noten op het bord, zodat je dessert niet meteen wegsmelt.
Laat wat chocolade au bain marie smelten en spuit of drapeer hiermee dunne straaltjes over de parfait.
Garneer af met wat gedroogd fruit en honing

Geen opmerkingen :

Een reactie plaatsen