maandag 25 november 2013

Panforte met noten en gedroogd fruit (Kopie)

*****
Voor 14 personen
15 minuten (+ 30 min. oventijd)

100 g hazelnoten
100 g pistachenoten
100 g gedroogde dadels
100 g gedroogde abrikozen
100 g bloem
100 g suiker
100 g honing
1 tl kaneel
1 tl korianderzaad
½ tl witte peper
1 snufje zout
50 g boter
bakpapier

Snij het gedroogde fruit in stukjes. Meng alle ingrediënten behalve de suiker, de honing en de boter. Doe de suiker en de honing in een pannetje met 1 el water. Roer even door en zet op een laag vuurtje. Kook deze stroop op tot 130 °C (als je een thermometer hebt), of doe een heel klein beetje van de stroop in koud water en kijk of het een stevig bolletje wordt. Roer de boter door de suikerstroop.

Vet een lage passende vorm in met een klein beetje boter. Bekleed de vorm met bakpapier.

Meng de hete stroop heel snel met alle droge ingrediënten en doe dit geheel in de bakvorm. Duw eventueel met natte handen aan. Dit moet heel snel gebeuren want de stroop koelt snel en wordt onhandelbaar. Zet de vorm 30 min. in een warme (150 °C) oven. Duw het geheel nog even met natte, koele handen (voorzichtig!)aan. Laat helemaal afkoelen en snij de panforte in de gewenste vorm. Lekker met pittige (oude Hollandse) kaas, maar ook zo bij de koffie.

http://www.ztrdg.nl/2011/02/recepten/seizoen/panforte-met-noten-en-gedroogd-fruit/

Geen opmerkingen :

Een reactie plaatsen