Pastaschelpen gevuld met ricotta, courgette en citroen (Kopie)

Voor 2 personen:
25 grote pastasschelpen (circa 200 gram)
1 bakje ricotta (250 gram)
schil van 1 citroen
1 courgette, geraspt
1 blik tomatenstukjes
handje Parmezaanse kaas
handje verse basilicum
1 grote teen knoflook
scheutje witte wijn
peper en zout
olijfolie
Bak de knoflook even kort met een snufje peper, zout en een handje basilicum fijngehakt. Blus af met een scheutje witte wijn en voeg de tomatenstukjes toe. Laat dit een kwartiertje pruttelen tot een sausje. Kook ondertussen de grote schelpen gaar en verwarm de oven voor op 190 graden. Meng de geraspte courgette met de citroenrasp, ricotta, wat verse gehakte basilicum, een eetlepel olijfolie en wat peper en zout naar smaak. Giet het tomatensausje in een ovenschaal en leg de pastaschelpen er naast elkaar in. Vul elke schelp met het ricotta-courgette mengsel en bestrooi ze met Parmezaanse kaas. Bak het geheel ongeveer 25 minuten op 190 graden totdat ze een beetje goudbruin zijn. Dit gerecht is zonder bijgerechten al heel erg lekker, maar een salade past er natuurlijk altijd bij!
Geen opmerkingen :
Een reactie posten