donderdag 21 november 2013

Turks brood met gehakt en hummus (Kopie)

*****
Vandaag hebben we echt heel erg lekker gegeten. Turks brood met gehakt en hummus. Daarbij aten we een salade met feta. Super lekker! De hummus en salade met feta maakte ik al eerder, het recept vind je hier! Echt een aanrader, ik heb alle losse elementen op tafel gezet zodat we zelf een beetje ons bordje konden samenstellen.

Voor de gehaktrondjes:
•300 gram runder of lamsgehakt
•half sjalotje, gesnipperd
•1 teentje knoflook, geperst
•1 theelepel komijn
•1 theelepel oregano
•2 eetlepels paneermeel
•2 eetlepel olijfolie
•bosje verse munt en peterselie, fijngehakt
•snufje peper en zout
Verder nodig:
•1 Turks brood (pide)
•1 portie hummus
•1 schaal salade met komkommer, paprika en feta
Meng het gehakt met alle ingrediënten en kneed het goed door elkaar. Vorm er hamburgertjes van, van ongeveer 5 cm doorsnee. Bak deze in een koekenpan lekker bruin en gaar in olijfolie. Serveer met de hummus, het Turkse brood en de salade. Dit is ook leuk als je eters krijgt, dan kun je allemaal schaaltjes neerzetten en kan iedereen zelf pakken. Voor vegetariërs of mensen die niet van vlees houden kun je een schaaltje falafel erbij zetten in de plaats van het gehakt!

Geen opmerkingen :

Een reactie posten