Spaghettie met romige paprikasaus (Kopie)

Voor 2 personen:
1 klein sjalotje, gesnipperd
1 klein teentje knoflook, geperst
1,5 rode paprika, in stukjes
60 ml slagroom
175 gram spaghetti
2 theelepels fijngehakte basilicum
olijfolie
peper en zout
Bak het uitje 5 minuten in olijfolie en voeg dan de knoflook toe, bak een minuutje mee. Voeg de stukken paprika toe en bak ze 10 minuten totdat ze zachter en gaar zijn. Pureer het mengsel in de staafmixer of keukenmachine en doe weer terug in de pan. Roer de slagroom, een snuf zout en peper erdoor en warm goed door, je kunt de saus warm houden op een laag vuurtje terwijl je de pasta kookt. Als de spaghetti gekookt is, giet deze dan af en roer door de paprikasaus. Roer er nog de verse basilicum doorheen, et voila! In het originele recept wordt er overigens verse majoraan gebruikt maar dat heb ik niet in huis en basilicum wel altijd. Oja het staat niet in De zilveren lepel, maar ik heb er ook nog wat Parmezaanse kaas over geraspt, altijd lekker! Al met al een gezonde maaltijd, want met zn tweeën eet je toch 1,5 paprika en 250 gram sperziebonen!
5 reacties - Klik hier om dit artikel te printen <- Love: De zilveren lepel Zelfgemaakte kip kerrie salade -> Oudere Posts -> Tags
Amsterdam avocado basilicum buffelmozzarella citroen Corsica courgette creme fraiche dinner easy pasta sunday ei erwten gehakt Hilversum italiaans kip koriander lunch mais mozzarella ontbijt oven paprika Parijs parmaham parmezaanse kaas pasta Pizza recept restaurant ricotta rijst risotto salade salami soep spekjes spinazie thee vakantie vegetarisch vis vlees walnoten wortel!
Geen opmerkingen :
Een reactie posten