donderdag 28 november 2013

Pit & passie voor vermoeide heldinnen - Nicolien Bit

Steeds meer vrouwen zijn overbelast door het complex van rollen die ze hebben, op hun werk en thuis. Met als gevolg chronische vermoeidheid. Voor hen schreef Nicolien Bot een positief boek, vol inzicht, inspiratie en tips.

Deze vermoeide heldinnen willen 'alle ballen in de lucht houden': hun werkambities waarmaken, hun kinderen goed opvoeden, het huishouden op rolletjes laten lopen, een aantrekkelijke partner zijn en een stimulerend sociaal leven onderhouden.

'Pit & passie voor vermoeide heldinnen' geeft naast herkenbare voorbeelden achtergronden van deze overbelasting. Ook krijgt de lezeres tips om meer ontspannen om te gaan met de hectiek van alledag.
Bots uitgangspunt is dat vrouwen geen slachtoffer, maar eindeloos krachtig zijn als ze zichzelf als beginpunt beschouwen. 'Er schuilt een heldin in ons allemaal.' Ze leert vrouwen om meer tevreden te zijn met zichzelf. Door middel van oefeningen – soms spiritueel, soms heel concreet – wordt dit uitgangspunt praktisch toepasbaar.

Nicolien Bot is zelfstandig trainster en coach, vooral op het gebied van leiderschap en persoonlijke effectiviteit in de publieke sector (politie en zorginstellingen). Daarnaast geeft ze individuele coaching en begeleidt ze intervisiegroepen.Recensie(s)
NBD|Biblion recensie
De auteur heeft dit boek opgezet naar aanleiding van een training die zij al jarenlang geeft, voor zogenaamde vermoeide heldinnen. Dit zijn vrouwen die alles goed willen doen: van het opvoeden van de kinderen tot het zorgen voor de zieke buurman. Vaak voelen vrouwen zich schuldig als ze te weinig tijd hebben voor iemand of als ze het idee hebben dat ze een opdracht op het werk hebben afgeraffeld. De auteur biedt inzichten en praktische tips om dat 'alles goed willen doen' te veranderen in 'de belangrijkste dingen goed willen doen'. Aan de hand van korte situatieschetsen van iemand die een probleem heeft, biedt de auteur oplossingen, maar geeft ook aan waar het probleem vandaan komt. Na elk hoofdstuk volgen oefeningen waarmee je zelf aan de slag kunt. Een handig adviesboek voor iedereen die net iets teveel tegelijk wil doen in een dag.

(NBD|Biblion recensie, E.J. Bosch)

http://www.bol.com/nl/p/nederlandse-boeken/pit-passie-voor-vermoeide-heldinnen/1001004008287682/index.html#product_description

Geen opmerkingen :

Een reactie posten