donderdag 28 november 2013

Adempauze + CD - Grijns, C.

aandacht trainen op het werk

Een praktische gids met oefeningen op CD
'Het aantal e-mails is niet meer te overzien, het werk stapelt zich op en ik kom niet meer toe aan opruimen, de lunchpauze schiet erbij in, ik ben bekaf. Elke dag weer die druk, en als ik thuiskom is het daar een bende…'
Stress en andere psychische klachten veroorzaken een derde van het ziekteverzuim. Een kwart van de werknemers kan niet voldoende uitrusten in de vrije tijd en voelt zich moe en gejaagd. Daarom is het zo belangrijk om dagelijks, ook tijdens het werk, aandacht te besteden aan je fysieke en mentale conditie. Het geeft je de juiste concentratie terug en maakt je weerbaar in het jachtige bedrijfsleven.
Een adempauze inlassen en de aandacht trainen maakt je werk aantrekkelijk en verbetert je motivatie en werkplezier.
Hoe heilzaam adempauzes zijn merk je door gewoon de oefeningen uit dit praktische boek te doen. Met wat ervaring en regelmatig oefenen kun je je concentratie een paar keer per dag verdiepen. Ook leer je automatische en zeer ineffectieve gewoontes te herkennen. Daarna ben je toe aan zaken als overzicht houden over complexe situaties en prioriteiten stellen.

- Leren pauzeren zonder doel
- Concrete stappen naar mindfulness op het werk
- In balans: de aandacht bij het dagelijkse


Chris Grijns is medisch socioloog en geeft aandachttrainingen en workshops stresspreventie. Zij adviseert werkgevers, P&O'ers en gezondheidsprofessionals op dit terrein. Zij volgde de training Mindfulness Based Stress Reduction bij Jon Kabat Zinn en het Instituut van Mindfulness in Nederland.Recensie(s)
NBD|Biblion recensie
Goed en op tijd pauzeren zorgt dat werk niet stresserend of uitputtend wordt, en is belangrijk voor de mentale gezondheid. Koffie- en lunchpauzes zijn het meest gangbaar. De auteur pleit echter voor het houden van aanvullende minimeditaties van drie a vijftien minuten als adempauzes voor zowel voor, tijdens als na het werk. De meditaties, een soort cognitieve therapie, moeten je bewust maken van je eigen handelen, voelen en denken. Deze uitgave bestaat uit een studieboek met op de bijgevoegde cd aandacht oefeningen in de boeddhistische meditatietraditie van de Amerikaan Jon Kabat-Zinn (mindfulness-training). In het boek staat een instructie hoe men de oefeningen moet organiseren in het dagelijkse leven (met voorbeelden), op de cd staat de ingesproken tekst die de luisteraar leidt naar de bewustwording van stress, emoties, onvrede, pijn etc. De auteur is medisch socioloog; zij geeft aandacht trainingen en workshops stresspreventie, onder andere bij RIAGG. Zowel aan het boek als aan de cd is te merken dat ze omgaat met mensen die last hebben van depressie, stress, burn-out etc.

(NBD|Biblion recensie, Drs. J.J.M. van der Heijden)

http://www.bol.com/nl/p/nederlandse-boeken/adempauze-cd/1001004005480207/index.html#product_description

Geen opmerkingen :

Een reactie posten