donderdag 28 november 2013

Superlekker - Liselotte Forslin

En nog gezond ook! Bij gezond eten denk je niet gelijk aan leuke en lekkere gerechten. Dit boek laat zien dat een gezonde manier van leven en heerlijk eten heel goed samengaan. Het boek bevat, naast ruim 60 recepten, informatie over hoe je het hele jaar door gezond en lekker kunt eten. Het besteedt ook aandacht aan 'superfoods', die producten die extra goed zijn voor je gezondheid.

Liselotte Forslin heeft een hele stapel kookboeken op haar naam staan en werkt tevens als styliste. Ze geeft veel praktische informatie en laat zien dat je met goede recepten, een beetje fantasie en een flinke dosis nuchterheid, probleemloos gezond en erg smakelijk kunt eten.
Forslin is een Zweedse culinaire schrijfster uit Uppsala die kiest voor modern comfort food: smeuïge linzensoep, moules frites, waarbij de mosselen een limoen- en korianderaccent krijgen en een burger, afgemaakt met een sneetje avocado. Verder ook trendy en makkelijk te bereiden recepten als een zomerse vissoep 'heerlijk' en schelvis met zeekraal. Het Zweedse accent speuren we in de bosbessenpap en de glansrol die vis en schaaldieren toebedeeld krijgen. Forslins boek doet wat de titel belooft: de gerechten zijn in een handomdraai klaar en ze zijn gezond en smakelijk. Een zalig zomerkookboek met prachtfoto's in een stijl die het midden houdt tussen hip en retro. Niet alle recepten zijn even origineel. Zo zijn de gehaktballetjes in tomatensaus en de gegratineerde rosbief compleet overbodig. (KM)

Uitgever: Inmerc bv/Standaard Uitgeverij
ISBN: 978906611579 8
Prijs: € 19,95

Recensie(s)
NBD|Biblion recensie


Trendy diëten volgen leidt op de lange duur uitsluitend tot het beruchte jojo-effect. Beter is het om je te beperken tot drie maaltijden per dag en enkele verantwoorde tussendoortjes, zegt de Zweedse auteur. Ze geeft richtlijnen voor een gezond, maar ook plezierig leven en laat zien dat dat laatste echt niet zoveel moeite hoeft te kosten. De recepten zien er aantrekkelijk uit en hebben ideeën voor elk moment van de dag, van ontbijt tot avondeten en van snacks tot toetjes. Ze vergen bovendien over het algemeen weinig inspanning, al is de nabijheid van een natuurvoedingswinkel wel handig met betrekking tot de ingrediënten. Het soms duidelijke verschil in opvattingen bij de Zweden is niet aan ons land aangepast (o.a. gebruik van suiker en hoeveelheden groente en fruit). Rustig uiterlijk met wat vaal ogende foto's. Hier en daar in kleine kadertjes wat extra tips. Register op recept en op informatie over voeding.

(NBD|Biblion recensie, Jochien Dantuma)

http://www.bol.com/nl/p/nederlandse-boeken/superlekker/1001004006851276/index.html#product_description

Geen opmerkingen :

Een reactie posten