dinsdag 26 november 2013

Qigong - Patricia Van Walstijn (Boek)

*****
Een Boek Vol Chinese Wijsheid En Tips Voor Balans En Vitaliteit
Je kunt ontspannen en vitaal van het leven genieten door anders met je energie om te gaan. De Chinezen doen het al eeuwen, maar hoe doen ze dat?
In klare taal bespreekt Patricia van Walstijn in dit prachtige boek hoe je Qigong [tsjie ghong], de mystieke energieleer uit China, eenvoudig in je eigen leven kunt toepassen. Wat dit boek bijzonder maakt, is de heldere wijze waarop het Chinese denken over levensenergie vertaald wordt naar onze westerse leefstijl. Niet wat we doen maakt dat we uit balans raken, maar hoe we het doen. Aan de hand van thema’s als balans tussen werk en privé en ons verlangen naar meer harmonie wordt besproken hoe we vitaler in ons leven kunnen staan.
Door dagelijks kort te oefenen neemt onze Qi (levensenergie) toe, kunnen we beter ontspannen en blijven we stress voor.

Recensie(s)

Lifestyle boek voor een breed publiek over de populaire Chinese gezondheids- en algemeen welzijn bevorderende bewegings- en energiebeheersingskunst (Chi Neng) Qigong. Recent heeft de auteur via het Chi Neng Institute (waarvan ze oprichtster is en dat vestigingen in Nederland, België, Duitsland, Groot-Britannië en Zweden heeft) een boek+cd en een dvd-video uitgebracht over haar speciale Chi Neng variant van Qi Gong (een mengeling van elementen uit tai chi, verschillende krijgskunsten, traditionele Chinese geneeskunde en buitenzintuiglijke waarneming, gesticht door dr. Pang Ming). Hier presenteert ze op de haar kenmerkende heldere manier hoe de methode meer balans en vitaliteit voor de lezer kan bewerkstelligen als je iedere dag een kwartier oefent. Ze bespreekt onder meer thema's als de levensenergie Qi, het harmoniseren van jezelf, balans in het dagelijks leven, innerlijke rust en vitaal ouder worden. Zoals het een lifestyle-uitgave betaamt, is het geheel verzorgd geïllustreerd met mooie, soms bladvullende foto's (vaak van de auteur); helaas gaat dat ten koste van de grootte van de foto's van de oefeningen. Met apart gekleurde tekstkaders met vaak een boodschap, tips over bijvoorbeeld gezond eten, drinken en bewegen en verhelderende parabels.<br/><br/>J. Hodenius

http://www.bol.com/nl/p/qigong/9200000002229677/

Geen opmerkingen :

Een reactie posten