maandag 25 november 2013

Rabarberjam [met gember en aardbeien] (Kopie)

*****
Wat heeft u nodig
500 g schoongemaakte rabarber
3 cm verse gember
50 ml vers sinaasappelsap
500 g aardbeien
500 g geleisuiker De Speciale (CSM)
Extra nodig: 4 schone jampotten

Bereidingswijze

Was de rabarber en snijd de stelen in stukken van ca. 3 cm. Schil de gember en hak deze heel fijn. Breng de rabarber met de gember en het sinaasappelsap in een pan aan de kook. Laat ca. 4 min. koken. Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd ze in vieren.
Schep de aardbeien en de geleisuiker door de rabarber en laat het geheel nog ca. 1 min. koken. Schep het eventuele schuim er af en schenk ze heet in de schone jampotten. Sluit de potten direct af en zet ze ca. 10 min. op hun kop.

http://www.superdeboer.nl/recepten/recept.asp?ItemId=3641&ReceptenId=1271&QS=ItemId%3D3641%26ZoekOp%3DKM%26SG%3D41%26SZ%3D%26KK%3D%26KC%3D%26TD%3D%26Zoek%3DZOEK%26Found%3D2

Geen opmerkingen :

Een reactie plaatsen