donderdag 28 november 2013

Ramen en deuren - Abdelkader Benali

'Ramen en deuren' is speciaal geschreven door Abdelkader Benali voor MatchBoox, geïllustreerd door Nanne Meulendijks. Kadotip: voor wie afscheid nemen gepaard gaat met tegenstrijdige gevoelens. Inhoud: Het verlaten van het het dierbare huis in Marokko na de vakanties. Het zal waken over de herinneringen uit de kindertijd en een eigen leven gaan leiden in de wintermaanden.

Abdelkader Benali(1975) kwam als kleine jongen uit Marokko aan in Rotterdam waar zijn vader een slagerij begon. Benali debuteerde met de roman 'Bruiloft aan zee', die uitgroeide tot een bestseller in vele landen. Zijn tweede roman 'De langverwachte' werd onderscheiden met de Libris Literatuur Prijs. Hij schreef nog een groot aantal romans, een dichtbundel, het toneelstuk 'Jasser' en reportages uit het belegerde Beiroet, waar Benali ongewild in een oorlog tussen Israël en Hezbollah verzeilt raakte.


Nanne Meulendijks is zelfstandig kunstenaar en als illustrator in korte tijd doorgedrongen tot de top van Nederland. Meulendijks werk staat in landelijke dagbladen NRC Handelsblad, NRC next, AD, Trouw en Volkskrant. Daarnaast werkt ze voor kinderboekenuitgeverij Lannoo

http://www.abdelkaderbenali.nl/
http://nl.wikipedia.org/wiki/Abdelkader_Benali
http://www.nrcboeken.nl/interview/zie-de-schrijvers-werken-abdelkader-benali

Geen opmerkingen :

Een reactie posten