donderdag 28 november 2013

De nederlandse kinderliteratuur in 100 en enige verhalen - Abdelkader Benali

Productomschrijving
In De Nederlandse kinderliteratuur in 100 en enige verhalen heeft Abdelkader Benali uit de schatkamer van het Nederlandse kinderverhaal de mooiste, gruwelijkste, betoverendste en meest humoristische kinderverhalen van de zestiende tot en met de eenentwintigste eeuw samengebracht.

Fantasievolle verhalen van groten als Paul Biegel, Annie M.G. Schmidt en Hans Andreus, maar ook aangename verrassingen zoals De Perponcher, die vertelt waarom je beter niet met pistolen kan schieten, Halil Gür en vele anderen. Verhalen over kinderen, voor het leven.


Voor de oudste verhalen toont Benali zich een ware ontdekkingsreiziger; voor de moderne kinderliteratuur laat hij zich van een uiterst kundige en verrassende kant zien. Deze bloemlezing is het standaardwerk over de Nederlandse kinderliteratuur voor volwassenen van alle leeftijden, hoe jong ze ook zijn.

Over de auteur
Abdelkader Benali (1975) werd geboren in Marokko. Als klein jongetje kwam hij naar Nederland, waar zijn ouders zich in Rotterdam vestigden. Hij debuteerde met Bruiloft aan zee, waarvoor hij de Geertjan Lubberhuizenprijs ontving. In de jaren daarna deed hij ook van zich spreken als literatuurcriticus, verhalen- en toneelschrijver en dichter. Voor zijn roman De langverwachte werd Benali onderscheiden met de Libris Literatuur Prijs 2003.

Titel: de nederlandse kinderliteratuur in 100 en enige verhalen
Auteur: abdelkader benali
ISBN 10: 9044614711
ISBN 13: 9789044614718
Uitgever: Prometheus b.v.
Taal: Nederlands

http://www.selexyz.nl/product/9789044614718/abdelkader-benali/de-nederlandse-kinderliteratuur-in-100-en-enige-verhalen/

Geen opmerkingen :

Een reactie posten