donderdag 21 november 2013

Rijst met wortel en walnoten (Kopie)

*****
Gisteren hebben we super lekker gegeten, rijst met wortel en walnoten. Ik heb weer inspiratie gehaald uit De zilveren lepel en zo een heerlijke maaltijd gemaakt, een aanrader! Er zit lekker veel groente door en de knapperige stukjes walnoten maakt het gerecht helemaal af.

Voor 2 personen:
•1 winterpeen (circa 200 gram), geschild en in schijfjes
•100 gram erwten
•175 gram rijst
•50 gram walnoten
•1 (flinke) eetlepel crème fraîche
•peper en zout
•olijfolie
•paar blaadjes verse basilicum
•2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas.
Kook de rijst volgens de verpakking, je kunt iedere rijstsoort nemen. Als je het extra gezond wilt hebben, neem dan zilvervliesrijst. Kook de wortel in 10 minuten gaar met wat zout en kook de erwtjes in 5 minuten gaar. Dit kun je gewoon in dezelfde pan doen, na 5 minuten doe je de erwten bij de wortels. Rooster intussen de walnoten in stukjes in een droge koekenpan en snijd de basilicum fijn. Als de rijst gekookt is, afgegoten is en even gestaan heeft, meng dan de afgegoten groente erdoor. Maak het geheel wat smeuïger met de crème fraîche en een scheutje olijfolie. Meng de basilicum erdoor en maak op smaak met een snuf peper en zout. Verdeel over de borden en verdeel daar de stukjes walnoten en de Parmezaanse kaas over. Eet smakelijk! Je kunt er nog iets bij eten, voor ons was dat een vegetarische schnitzel

Geen opmerkingen :

Een reactie plaatsen