dinsdag 26 november 2013

Sociaal? Vaardig! - Steven Pont (Boek)

*****

Auteur: Steven Pont
Nederlands
142 pagina's
Hogrefe Uitgevers Bv
januari 2013
Alle product specificaties

Sociaal vaardige kinderen zitten beter in hun vel en presteren op veel gebieden in het leven beter. Een van de belangrijkste taken van ouders is dan ook het begeleiden van kinderen bij het ontwikkelen van vaardigheden als zelfbewustzijn, persoonlijke verantwoordelijkheid en positief denken.

In SOCIAAL? VAARDIG! leert Steven Pont ouders hoe zij de acht belangrijkste sociaal-emotionele vaardigheden van hun kind kunnen stimuleren. Elk hoofdstuk bevat een concrete casus, ontwikkelingspsychologische achtergronden en praktische interventies die ouders eenvoudig in het dagelijkse gezinsleven kunnen integreren.

Integreer spelenderwijs de acht belangrijkste sociaal-emotionele vaardigheden in de opvoeding van je kind

- Met praktische interventies, afgestemd op verschillende leeftijdsgroepen
- Dit boek ligt in het verlengde van de DESSA: een vragenlijst over sociaal-emotionele competenties die eind 2012 bij Hogrefe Uitgevers verschijnt
- J/M Ouders ontwikkelt op basis van SOCIAAL? VAARDIG! een training voor ouders
- Steven Pont is ontwikkelingspsycholoog, systeemtherapeut en mediator. Hij is auteur van verschillende opvoedboeken en is geregeld te gast in radio- en tv-programma's.
Recensie(s)

De ondertitel definieert de bedoeling: 'Hoe stimuleer je de acht belangrijkste sociaal-emotionele vaardigheden van je kind?' Waarom? Omdat kinderen dan gelukkiger worden en op vele terreinen beter presteren. In de inleiding belicht de bekende ontwikkelingspsycholoog en gezinstherapeut Steven Pont de opbouw van het boek, gradaties van ongewenst gedrag en de verschillende manieren van leren. In de volgende hoofdstukken worden acht belangrijke sociale vaardigheden besproken: zelfbewustzijn, sociaal bewustzijn, zelfmanagement, doelgericht gedrag, relationele vaardigheden, persoonlijke verantwoordelijkheid, besluitvorming, optimistisch denken. Elk hoofdstuk kent dezelfde opbouw: korte casus (in een grijs tekst vak), ontwikkelingspsychologische achtergrond, plaatsing in gezinssfeer, interventies (1 t/m 4, 5 t/m 8 jaar), zelfbouwinterventies en het vervolg van de eerder vermelde casus. Een duidelijk en toegankelijk boek, gepresenteerd in een prettige en overzichtelijke lay-out. Met literatuurlijst. Een aanrader voor alle opvoeders van jonge kinderen, maar met name voor ouders en leerkrachten in het basisonderwijs.<br/><br/>Ad de Laat

http://www.bol.com/nl/p/sociaal-vaardig/9200000009187088/

Geen opmerkingen :

Een reactie posten