woensdag 27 november 2013

Van chocoladeglazuur tot roze fondant - Annie Rigg (Boek)

*****
Hoe maak je nu een perfecte glazuurlaag voor op de taart? Wat voor versiering past er op een verjaardagskoekje? En met welke technieken worden cupcakes eigenlijk zo mooi gedecoreerd?
Heb je ook wel eens voor de etalage van een taartenwinkel gestaan en gewild dat je dat prachtig gedecoreerde gebak zelf zou kunnen maken? In Van chocoladeglazuur tot roze fondant staan indrukwekkende versieringen voor op taart, koekjes en cupcakes. Door de grondige, maar toegankelijke technische uitleg en de vele stap-voor-stapfoto's kan het maken van deze versiersels ook in eigen keuken niet meer misgaan!

Recensie(s)
NBD|Biblion recensie
Het kan niet op! Het aanbod in boeken over het versieren en decoreren van gebak blijft groeien! Dit is een duidelijke handleiding, voor beginners en gevorderden met basisrecepten voor veel soorten glazuur, het werken ermee, het maken van spuitzakjes, keuze in decoratiemateriaal enz., gevolgd door recepten en ideeen voor het versieren van koekjes, cakejes en taarten. Vooral bij de koekjes leuke decoratie-toepassingen o.a. 'glas in lood'-koekjes. Bij de cakejes zijn de versieringen gericht op de seizoenen en jaarfeesten; ze varieren van eenvoudig tot meer ingewikkeld. De taarten zien er prachtig uit, veel recepten voor diverse taarten; de versieringen eisen nu wel een geoefende hand. De decoraties in dit boek zijn functioneel en laten het gebak in zijn waarde. Bij ieder recept naast de ingredientenopgave ook vermelding van bakvormen, aantal bakplaten, spuitzakken enz. De verwijzingen naar glazuurrecepten e.d. zijn correct. Duidelijke instructiefoto's en mooie resultaatfoto's. Met een Nederlandse adressenlijst (buiten de Randstad!) en sites, ook Belgische websites. Breder bruikbaar dan 'Bijzondere taartdecoraties'* van S. McMahon. Met alfabetisch register. Gedrukt in een kleine, smalle letter.

(NBD|Biblion recensie, Toos Verhoeven-van Raamsdonk)

http://www.bol.com/nl/p/nederlandse-boeken/van-chocoladeglazuur-tot-roze-fondant/1001004010181113/index.html#product_description

Geen opmerkingen :

Een reactie posten