woensdag 27 november 2013

Zo maak je een ondernemingsplan - (Boek)

Zo maak je een ondernemingsplan biedt je een helder stappenplan om zelfstandig een ondernemingsplan te schrijven. In deze herziene editie is op verzoek van gebruikers het financiële onderdeel van het ondernemingsplan voorzien van een duidelijker uitleg van een aantal financiële begrippen. Daarnaast is een aantal begrotingen en hun toelichting aangepast. Vanwege de vele starters die een bedrijf beginnen in de dienstverlening is in het gehele boek het aanbieden van diensten – naast het aanbieden van producten – toegevoegd.

Per stap biedt het boek eerst de noodzakelijke informatie en zet de student vervolgens aan het werk. Het stappenplan begint bij een persoonsanalyse (ken jezelf als ondernemer), waarna de student het idee voor zijn onderneming uitwerkt. Vervolgens wordt de ondernemeing formeel opgezet en bepaalt de student het product, de markt en de promotie. Verder regelt hij de financiën, organiseert de onderneming, stelt het uiteindelijke ondernemingsplan samen en voert het uiteindelijk uit.

De serie 'Zo maak je een plan' ondersteunt je bij het maken van beroepsproducten. Het is daarmee een ideale praktische aanvulling op de bestaande literatuur, maar vervangt deze niet. Zowel de compacte boekjes als de websites geven je concrete instrumenten in handen voor het maken van beroepsproducten. Volgens een vast format met voorbeeldmodellen, oefeningen en korte casuïstiek kun je zelfstandig aan de slag.

De bijbehorende website biedt handige tools als een ondernemerstest en spreadsheetsmodellen, zoals planningsformulieren, begrotingen en balansen.

Van dit boek is ook een Engelstalige editie beschikbaar: Making a Business Plan.

http://www.bol.com/nl/p/nederlandse-boeken/zo-maak-je-een-ondernemingsplan/1001004011197877/index.html#product_description

Geen opmerkingen :

Een reactie posten