donderdag 28 november 2013

Viëtnam - Dorien van der Valk (Boek)

eten en reizen
Van Vietnam kun je alleen maar houden. Van dit boek ook! 'Chopsticks & motorbikes' is een visuele ode aan het land en aan de Vietnamese keuken. De compilaties van beelden voeren je mee langs alle facetten van het land. Een explosie van kleuren, geuren en indrukken. Soms hectisch en vrolijk, soms sereen en hartverscheurend mooi. De persoonlijke verhalen zijn een leidraad bij het beeld en doen je verlangen het land met eigen ogen te zien.

Dorien van der Valk reisde maandenlang door Vietnam. Van zuid naar noord, van gebruikelijke highlights tot plekken die niet eens op de kaart staan. Dorien, van origine vormgeefster, creëerde met haar foto's en verhalen dit boek. Haar liefde voor het land spat van iedere pagina!

Recensie(s)
NBD|Biblion recensie
De auteur reisde maandenlang door Vietnam om het land beter te leren kennen en omdat ze gek is op Vietnamees eten. Ze stelde een reis- en receptenboek samen, dat gelardeerd is met prachtige kleurenfoto's. De auteur is van origine vormgeefster en dat is terug te zien. Het boek bevat reisverslagen van Noord- en Zuid-Vietnam. Zij bewandelde begane paden zoals Halong Bay, maar bezocht ook minder toeristische plekken. Haar schrijfstijl is wellicht even wennen (onder andere vanwege het spaarzame gebruik van lidwoorden), maar is zeker plezierig. Het boek bevat veel foto's en tekst plus een tiental recepten om zelf Vietnamese gerechten samen te stellen. De recepten zijn duidelijk, maar voor de ingredienten moet de lezer wel afreizen naar goed gevulde toko's. Een persoonlijk getint en origineel reisverhaal, waarin goed naar voren komt hoe kleurrijk Vietnam is qua keuken en qua inwoners. Aan te raden voor reizigers naar Vietnam en liefhebbers van de Vietnamese keuken.

(NBD|Biblion recensie, E.J. Bosch)

http://www.bol.com/nl/p/nederlandse-boeken/vietnam/1001004010211205/index.html#product_description

Geen opmerkingen :

Een reactie posten