dinsdag 26 november 2013

Wat de pot schaft - Lisette Kreischer (Boek)

*****
gerechten voor elke dag met een ecofabulous twist
Biologisch, duurzaam en eenvoudig te bereiden

Gerechten voor elke dag met een ecofabulous twist.

Veel mensen willen graag bewuster leven en vooral ook bewuster eten. Zij zoeken in de winkel naar eco-producten, maar schrikken terug van ingewikkelde recepten. Duurzaam, biologisch en makkelijk, gaat dat wel samen? Deze veelgestelde vraag bracht Lisette op het idee om een kookboek samen te stellen met traditionele gerechten die iedere Nederlander geregeld maakt. Zij laat zien hoe je deze maaltijden op een aantrekkelijke, lekkere én verantwoorde manier kunt bereiden, met ingrediënten die ook verkrijgbaar zijn in de supermarkt.

Wat de pot schaft is een kookboek voor iedereen - van snelle ondernemen tot ouder van een hectisch gezin - die makkelijk én gezond willen koken. Van andijviestamppot tot spaghetti bolognese, erwtensoep, hete bliksem of Haagse bluf: eerlijke gerechten die zó op tafel staan!

Recensie(s)

Titel en ondertitel van dit boek zijn enigszins misleidend, alsof het 'gewone', ecologische recepten zou bevatten. Maar het gaat om een streng vegetarisch, zelfs veganistisch regime: geen zuivel, geen (eco-)kaas, alleen melk op sojabasis en dat maakt het spoor wel heel smal! Om aan genoeg eiwitten te komen wordt veel gewerkt met producten op sojabasis als tofu en seitan. Waar zijn de graan-peulvruchtencombinaties, die toch ook een volwaardig eiwit opleveren? Nu is, wat als 'hip' gepresenteerd wordt, wel wat eenzijdig en het zal voor velen te ver gaan. In het algemeen is het hippe trouwens wat 'over de top', typografisch al, b.v. tekst in verschillende kleuren, regelmatig Engelstalige kretologie en uitroeptekens. Het boek is na een inleiding en wat info over veganistisch eten ingedeeld in soepen, stamppotten, lekker ouderwets (balkenbrij, blote billetjes in het gras), pasta, de wereldkeuken (goulash, risotto, pizza), salades en snacks, ontbijt en lekkers (pannenkoeken, hemelse modder) en lekkere broodverrassingen. Foto's en illustraties zijn mooi verzorgd, en echt nieuw zijn de QR-codes, waarmee je filmpjes kunt downloaden op je smartphone. De inhoudsopgave doet dienst als register.<br/><br/>C.M. Quist

http://www.bol.com/nl/p/wat-de-pot-schaft/1001004011529320/

Geen opmerkingen :

Een reactie posten