donderdag 28 november 2013

Willem-Alexander de biografie - Peter van der Vorst

Binnen afzienbare tijd zal prins Willem-Alexander zijn moeder opvolgen als staatshoofd van Nederland. Zijn leven lang is hij al voorbereid op die unieke taak. De afgelopen veertig jaar konden we via sporadische en zorgvuldig geregisseerde televisie-interviews kennismaken met onze toekomstige koning Willem iv, maar weten we nu eigenlijk wel echt wie hij is en wat hem drijft?

In Willem-Alexander, de biografie, beschrijft royaltywatcher Peter van der Vorst het levensverhaal van onze kroonprins. Zijn geboorte en zijn gelukkige jeugd op kasteel Drakensteijn, de grote invloed die de troonsbestijging van zijn moeder en de ziekte van zijn vader op hem hadden, zijn liefdesleven, zijn botsingen met de pers, de verloving en het huwelijk met Maxima, de geboorte van zijn dochters en zijn voorbereidingen op het koningschap. Het komt allemaal aan bod in deze meest complete biografie die er ooit over Willem-Alexander is verschenen.

Door middel van gesprekken met een groot aantal insiders wordt een gedetailleerd beeld geschetst van de man die zich ontwikkelde van prins pils tot een wereldwijd gerespecteerd watermanager en vader van drie kinderen. Peter van der Vorst doet dat in de stijl die we inmiddels van hem kennen: toegankelijk, goed geïnformeerd, kritisch waar nodig en soms met een knipoog.

http://www.uitgeverijcarrera.nl/Willem-Alexander-de-biografie-T134.php

Geen opmerkingen :

Een reactie posten