donderdag 28 november 2013

Zoete verleidingen - Lonny Gerungan (Boek)

cakes en koekjes uit de keuken van mijn vader
Zoete verleidingen. Cakes en koekjes uit de keuken van mijn vader. Lonny Gerungan. Bijna iedereen kent het Indonesië van de vele pittige gerechten. Maar wist u dat Indonesiërs familie en gasten vaak verleiden met originele desserts en zoete hapjes? Duizenden eilanden, duizenden toetjes. Indonesiërs zijn echte zoetekauwen. Ook Lonny Gerungan was als kind dol op snoeperijtjes. De zelfgemaakte cendol op zondag, of na de siësta, onder de mangoboom, in de schaduw genieten van felgekleurde giling giling. Zoete verleidingen is met veel toewijding samengesteld. Lonny nam jaren de tijd om recepten te verzamelen waar hij bijzondere herinneringen aan heeft. Zijn gerechten kunt u serveren als dessert of uitdelen tijdens verjaardagspartijtjes en feestjes. De vele originele recepten zullen u en uw gasten zeker bevallen. Lonny laat u kennismaken met cakes, koekjes en andere lekkernijen. Klassiekers als pisang goreng en onde onde, proefbaar aangeraakt door de warmte van de tropen en klepon en kue lapis, hapjes die u verfrissen, waar u ook bent. Lonny laat zien hoe u door te bakken, stomen, koken en zelfs te frituren heerlijke koude en warme zoete verleidingen kunt presenteren. Lonny Gerungan ontwikkelde zich de afgelopen jaren tot dé specialist van de Indonesische keuken. Geboren en getogen op Bali, draagt hij in Europa de culinaire cultuur van zijn geboorteland uit door het maken van boeken en televisieseries en het verzorgen van kookdemonstraties, workshops en masterclasses. Van zijn hand verschenen eerder Het Bali kookboek, De authentiek Indische keuken en Lonny's rijsttafel. 'Elk boek dat Lonny Gerungan uitbrengt is weer een genot.'
Johannes van Dam, Het Parool. Over Het Bali kookboek: 'Lonny's boek geeft een fantastisch beeld van de Balinese keuken. Het voert me mee naar zwoele nachten en verrukkelijke maaltijden op de Balinese stranden – hemels!' Bill Granger

Recensie(s)
NBD|Biblion recensie
In dit kookboek presenteert de van tv bekende Nederlandse chef met Indonesische roots een aantal authentieke gerechten voor zoete gerechten die hij leerde kennen van zijn vader. In de inleiding geeft hij uitleg over de gewoonten en enkele essentiele ingredienten van de Indonesische keuken. De recepten, stuk voor stuk Indonesische klassiekers, zijn geschikt als dessert, als tussendoortje of voor feesten. Ze werden ingedeeld in hoofdstukken waarin telkens een techniek centraal staat: 'koken', 'stomen', 'bakken' en 'frituren'. Een laatste hoofdstuk bevat recepten voor dranken en smoothies. Elk hoofdstuk opent met een korte introductie, waarin er vooral aandacht is voor de techniek. Achteraan volgen een verklarende woordenlijst van de ingredienten (met omschrijving) en een receptenregister. De uitgave met harde, afwasbare kaft wordt verlucht met kleurrijke maar soms vage foto's van de recepten en de Indonesische couleur locale. De bladspiegel is af en toe nogal druk, met soms twee tot drie recepten op een bladzijde. Toch is dit zeker een handig en degelijk kookboek. Zie in dezelfde uitvoering 'Hartige verrassingen'*.

(NBD|Biblion recensie, Redactie Vlabin-VBC)

http://www.bol.com/nl/p/nederlandse-boeken/zoete-verleidingen/1001004006540709/index.html#product_description

Geen opmerkingen :

Een reactie posten