maandag 25 november 2013

Aardappelkoekjes met zalm (Kopie)

*****
Vers, snel en makkelijk te maken. Kenmerken van dit aardappelgerechtje. Wie houdt hier nou niet van?

•500 gram vastkokende aardappelen, geschild
•2 eetlepels bloem
•1 ei, losgeklopt
•100 ml kook room
•zout en versgemalen peper
•4 eetlepel olijfolie
•200 gram gerookte zalm

Rasp de geschilde aardappelen grof. Dep de aardappelrasp droog in een schone doek. Meng de rasp in een kom met de bloem, het ei, de kook room en peper en zout. Verhit de olie in een koekenpan. Schep hierin de bergjes van het aardappelbeslag, druk ze plat en bak ze in 3-4 minuten goudbruin en gaar. Beleg ze met de gerookte zalm. Garneer de hapjes met een toefje crème fraîche en kappertjes of een takje dille.

http://www.lekkertafelen.nl/recepten/aardappelkoekjes-met-zalm/

Geen opmerkingen :

Een reactie plaatsen