maandag 25 november 2013

Dragonmayonaise (Kopie)

*****
*een eidooier
*het sap van een halve citroen
*een kwart theelepel mosterd
*neutraal smakende olie (bijvoorbeeld zonnebloemolie)
*verse dragon
*peper en zout

Zet alles van tevoren klaar: splits het ei, zorg dat de citroen uitgeperst is en de mosterd en olie klaarstaan. Neem een schone mengkom en een garde en roer de dooier, het citroensap en de mosterd goed door elkaar.

Giet er nu in een heel dun straaltje een beetje olie bij, terwijl je driftig roert met de garde. Dit gaat het makkelijkst als je iemand anders vraagt om de olie erbij te gieten, maar in je eentje kan het ook. Zorg ervoor dat je de olie echt in een heel dun straaltje giet. Teveel olie ineens laat de mayonaise schiften.

Blijf olie gieten en roeren, je ziet dat het mengsel langzaam dikker wordt. Als je arm moe wordt kun je best even stoppen met roeren, maar stop dan ook met olie gieten.

Blijf olie toevoegen en roeren totdat je dikke mayonaise hebt. Je kunt hem dikker maken dan de mayonaise die je in de supermarkt koopt! Maar pas op: er komt een moment dat de mayonaise verzadigd is en geen olie meer opneemt. Als dat per ongeluk gebeurt, kun je de mayonaise redden door nog een extra eidooier toe te voegen.

Was de verse dragon en snijd heel fijn, en roer door de mayonaise met wat zout en witte peper. Even laten staan zodat de dragon z'’n smaak kan afgeven, en dan lekker opeten met de gebakken aardappeltjes. Genieten!

http://kokenvoormijndochter.nl/2011/01/15/dragonmayonaise/#more-1386

Geen opmerkingen :

Een reactie posten