maandag 25 november 2013

Geboortetaart (Kopie)

*****
Oventemperatuur en baktijd:
Elektrische oven: 180°C
Heteluchtoven: 170°C
Gasoven: stand 3-4
Baktijd: ca. 45-55 minuten

Ingrediënten:
9 eieren(m)
180 g bloem
75 g maïzena
1 zakje Dr. Oetker Backin
300 g fijne suiker
2 zakjes Dr. Oetker Vanillesuiker

Voor de vulling:
2 tubes Dr. Oetker Aardbeiensaus
1 zakje Dr. Oetker Banketbakkersroom
250 ml slagroom

Voor de garnering
2 zakjes Dr. Oetker Prinsessenglazuur
1 strooibus Dr. Oetker Prinses Lillifee Strooifeest
10-15 bakertjes (babysnoepjes, in blauwwit of rozewit)

Extra nodig:
2 beslagkommen
zeef
bakvorm van ca. 24 bij 24 cm of 20 bij 30 cm
mixer met garden

Bereidingswijze:
Zorg dat de eieren op kamertemperatuur zijn. Splits de eieren. Vet de bakvorm in met Dr. Oetker Bakspray.

Verwarm de oven voor. Zeef bloem, maïzena en Backin.
Klop de eidooiers met de helft van de suiker en de vanillesuiker met de mixer met garden 5 minuten tot een luchtig geheel. Het is dan dik en lichtgeel van kleur.

Maak de garden vetvrij (met heet water en afwasmiddel). Klop in een tweede kom de eiwitten met de mixer met garden los, voeg al kloppend en in delen de suiker toe en klop de eiwitten heel stijf en glanzend.

Schep het eiwit op het dooiermengsel, strooi het bloemmengsel erop en spatel alles met een grote lepel voorzichtig en snel door elkaar.

Schep het in de bakvorm, strijk de bovenkant glad. Schuif de vorm op het rooster nét onder het midden in de oven en bak de taart in 45-55 minuten goudbruin en gaar.

Controleer aan het einde van de baktijd met een prikker of de geboortetaart gaar is. Is de prikker schoon, dan is het geboortetaart gaar. Zo niet, bak dan nog 5-10 minuten langer en herhaal de controle.

Laat de taartbodem in de uitgeschakelde open oven 10 minuten rusten. Neem hem dan uit de oven en maak de taart langs de rand van de vorm los. Laat de taart helemaal afkoelen op een rooster.

Snijd de taart voorzichtig horizontaal door. Verdeel 1 tube Aardbeiensaus over de taartbodem en strijk het uit. Bereid de Banketbakkersroom volgens de aanwijzingen met 400 ml water en de slagroom en schep het op de jam laag. Strijk het gelijkmatig uit. Leg de bovenste taart laag erop en druk hem voorzichtig wat aan. Bestrijk de bovenkant met de aardbeiensaus uit de tweede tube. Laat de taart in de koelkast minstens 3 uur opstijven.

Snijd eventueel de ‘korstkanten’ rondom van de taart. Verwarm het Prinsessenglazuur volgens de aanwijzingen. Schenk het glazuur in delen op de bovenkant van de taart en strijk het ,met een in heet water natgemaakt, groot mes gelijkmatig uit. Herhaal dit een paar keer.

Bestrooi de taart na de laatste keer glazuren gelijkmatig met de gekleurde hagel uit de 2 bussen Prinses Lillifee Strooifeest. Leg de bakertjes er op.

Tip ‘Bakertjes’ (suikersnoepjes in de vorm van een baby) vind u bij de betere patisseriewinkel.

Dr. Oetker producten:
Dr. Oetker Backin
Dr. Oetker Vanillesuiker
Dr. Oetker Prinsessenglazuur
Dr. Oetker Strooifeest

http://www.oetker.nl/oetker_nl/html/default/debi-8ebcpr.nl.html?TTKey=gesamt

Geen opmerkingen :

Een reactie posten