zaterdag 23 november 2013

Geld over aan het Einde van de Maand: 7 Kleine Tips! (Overig)

 *****
Kom je iedere maand altijd net even wat geld tekort en wil je daar voorgoed vanaf? Lees dan de onderstaande kleine tips en leer hoe je snel en direct geld kunt besparen. Dit geld kun je bijvoorbeeld op je spaarrekening zetten, schulden mee aflossen of je vaste lasten betalen.

1. Maak zelf je Lunch klaar!

Werk je in een bedrijf waar een personeelskantine of een lekkere bakker in de buurt is? En kun je die lekkere (luxe) broodjes, sapjes en heerlijke salades echt niet laten liggen? Bedenk dan dat dit je een aantal euro per dag kost, en dat deze ‘bedrijfslunch’ je uiteindelijk al snel zo’n 60 euro per maand kan opleveren door zelf je brood thuis te smeren. Thuis kun je je boterham ook beleggen met wat stukjes tomaat en komkommer om het wat luxer te maken. Kun je het echt niet laten om gebruik te maken van de bedrijfskantine, verwen jezelf dan één keer per week met de ‘bedrijfslunch’. Op deze manier kun je toch een hoop geld besparen.

2. Stop met slechte en dure gewoontes

Vind je het ‘s avonds bij de koffie ook zo lekker om een koekje te nemen, en werk je er vervolgens een heel pak doorheen? Roep jezelf dan een halt toe: Het is natuurlijk erg lekker, maar het is ook erg ongezond en uiteindelijk erg duur! Leg per persoon een aantal koekjes neer en leg de verpakking weg. Zo bespaar je jezelf een aantal extra kilo’s en geld. Bekijk welke dure en ongewenste gewoontes jij hebt, en probeer deze te schrappen. Stop met roken, die reep chocolade bij de benzinepomp, dat derde biertje iedere dag en ga zo maar door.

3. Geen Contant Geld meer op Zak

Zorg ervoor dat je zo weinig mogelijk of het liefst geen contant geld meer op zak hebt. Contant geld zorgt er namelijk voor dat je extra (onnodige) uitgaven gaat doen. Neem alleen contant geld op zak als het echt nodig is, bijvoorbeeld tijdens het stappen. Mocht je contant geld in je broekzak of portemonnee hebben zitten, stop dit dan in een spaarpot.

4. Minder bellen en sms-en met je mobiel, maar toch veel contact

Dit lijkt voor velen onmogelijk, maar er zijn tegenwoordig genoeg andere goedkopere manieren om mensen te benaderen. Denk eens aan e-mail, Skypen (gratis bellen via internet) of Pingen. Met Pingen kun je onbeperkt berichten, foto’s en video’s versturen via je mobiele telefoon indien je mobiel internet hebt.

5. Stop met het doen van impuls aankopen

De leuke dingen die je niet nodig hebt, maar die je toch koopt zonder erover na te denken zijn impuls aankopen. Impuls aankopen vormen in veel huishoudens een enorme kostenpost. En dat terwijl de meeste mensen er nauwelijks gelukkiger van worden. Op soChicken vind je een praktische gids om impuls aankopen in 6 stappen uit je leven te bannen.

6. Maak alles echt op!

Steek jij ook zo graag je mes in een nieuwe pot pindakaas? Zelfs als de oude pot nog genoeg pindakaas bevat voor twee boterhammen? Leer jezelf de gewoonte aan om gebruiksartikelen echt op te maken. Een ‘lege’ tube tandpasta gaat met een beetje wilskracht nog een week mee, en een lege fles handzeep kan aangelengd met een beetje water nog prima zijn werk doen.

7. Kook creatiever

Een gemiddeld gezin gooit zo’n 150 kilo voedsel per jaar weg. Heb jij nog vreemde etenswaren in je koelkast liggen die niet bedorven zijn? Probeer dan eens een creatieve maaltijd samen te stellen. Vaak kun je een heel eind komen door alles te roerbakken en een lekkere kruiden toe te voegen, of bijvoorbeeld door soep te maken.

Heb jij meer kleine besparingstips die direct geld op kunnen leveren aan het einde van de maand? Deel ze dan hieronder via een reactie!

http://www.stofzuigerzen.nl/geld/geld-over-aan-het-einde-van-de-maand-7-kleine-tips.html
 

Geen opmerkingen :

Een reactie posten