zaterdag 23 november 2013

Krentenieren: Genieten met Minder Geld (Overig)

 *****
Waarom lijkt het toch altijd alsof je veel dure spullen moet hebben om gelukkig te zijn? Uit meerdere onderzoeken blijkt keer op keer dat geld niet gelukkig maakt! Nee, ga gewoon lekker krentenieren met je geld, dan hou je tenminste nog wat over.

Wat is krentenieren?

Krentenieren is een héle flauwe woordspeling op het woord ‘rentenieren’ dat doorgaans wordt gedaan door hele rijke mensen. Krentenieren is voor mensen met weinig geld, het betekent zoveel als ‘letten op de kleintjes’. Wij zijn van mening dat je niet persé weinig geld hoeft te hebben om te krentenieren. Geld besparen is altijd goed!

Krentenieren is een mindset met een stomme naam

Wanneer je krenteniert probeer je niet onnodig veel geld uit te geven. Je kiest bijvoorbeeld voor het huismerk cola (of stap eens over op gewoon kraanwater), probeert eens wat minder koekjes te eten en verruil je vloeibare ‘ambi pur’ toiletblokje in voor zo’n ouderwetse met een zeepje erin.

Wat is daar eenvoudig aan?

Niets. Daarom raden we je ook zeker niet aan om hier te ver in te gaan. Zorg voor een balans. Wat is een goede balans? Koop bijvoorbeeld veel drinken van de goedkopere huismerken (kijk wel op het etiket of er niet veel meer suikers inzitten), haal je merkproducten bij goedkopere winkels als de DIRK of BAS en haal de meer exclusieve producten bij de AH.

Een rekenvoorbeeld

Door goedkope producten te proberen (ze kunnen heel goed zijn) kom je erachter wat je waar kunt halen. Een pak Lipton Ice Tea van 1,5 liter kost bij AH €1,50. Een goedkoop cola alternatief kost in de supermarkt ongeveer 35 cent, terwijl Pepsi of Coca Cola tegenwoordig wel 1,40 per 1,5 liter kost. Dat betekent dus dat de merk cola ruim vier keer zo duur is.

Stel nou dat jullie thuis cola liefhebbers zijn en er 3 flessen per week doorheen gaan. Dan bespaar je met de goedkope cola maar liefst €163,80 op jaarbasis! En dan hebben we het hier alleen nog maar over cola. Leuk toch, krentenieren? Je zou haast vergeten dat het zo’n stomme naam heeft!

Letten op de kleintjes kan dus zeker lonen

Je kunt makkelijk een vakantie verdienen door te besparen op producten die onnodig duur zijn. Kijk dus eens kritisch naar je boodschappenwagentje en vraag je af: “Wat in dit wagentje kan ik net zo goed goedkoper halen?”. Letten op de kleintjes is op zijn tijd ontzettend lonend en nog leuk ook! Want die goedkopere cola smaakt plotseling 200% lekkerder, vind je ook niet?

http://www.stofzuigerzen.nl/geld/krentenieren-genieten-met-minder-geld.html
 

Geen opmerkingen :

Een reactie posten