donderdag 28 november 2013

Goed genoeg - Pavel Somov

stop met streven, begin met leven

Het beste uit jezelf halen, bereiken wat je wilt, alles onder controle willen hebben: we vragen veel van onszelf. Op zich is daar niets mee mis. De lat hoog leggen haalt inderdaad het beste uit jezelf en je omgeving. Maar wat als het beste nog steeds niet goed genoeg is? De valkuil van perfectionisme leidt tot veel stress, frustratie en teleurstelling.

Goed genoeg biedt een revolutionaire nieuwe manier om de ongewenste effecten van perfectionisme te vermijden. Pavel Somov geeft op intelligente, humoristische en compassievolle wijze kritiek op het hedendaags perfectionisme. Toch beweert hij niet dat perfectie per def initie niet mogelijk of wenselijk is. Door mindful naar het hier en nu te kijken, is juist de volmaaktheid van alledaagse momenten te zien.

Aan de hand van verrassende inzichten, originele perspectieven en meer dan 150 inspirerende oefeningen laat Somov zien hoe we kunnen stoppen met streven naar steeds meer en beter. Door bewust en met aandacht naar het heden te kijken, kunnen we de werkelijkheid ervaren en accepteren zoals die is.

Goed genoeg is gebaseerd op de boeddhistische psychologie van mindfulness. Het is het perfecte boek voor iedereen die de verlammende en demora liserende patronen van perfectionisme wil doorbreken en op zoek is naar een evenwichtige balans tussen werk en privé.Recensie(s)
NBD|Biblion recensie


Dit boek probeert de ongewenste effecten van perfectionisme te vermijden door bewust en met aandacht naar het heden te kijken en de bestaande situatie te accepteren zoals die is. Door compassie en liefde te voelen voor elk niet perfect moment in je leven kun je volmaaktheid ervaren zonder perfectionistisch te zijn. In zes delen wordt de lezer bij de hand genomen door eerst te kijken welke soorten perfectionisme er zijn, welke gevolgen die hebben, waarna de opbouw van je zelfbeeld volgt door o.a. zelfacceptatie en vergeving. In alle hoofdstukken kun je meteen aan de slag met -soms erg eenvoudige- oefeningen waarin fundamentele vragen worden gesteld, strategieen worden uitgezet en vooral oefeningen in mindfulness worden gegeven die gebaseerd zijn op het gedachtegoed van het boeddhisme. Afgezien van een enkel woord jargon en soms wat lange zinnen (vertaling?) is het boek geschikt voor een brede kring lezers die last hebben van hun perfectionistisch gedrag, en alles onder controle willen houden. Bevat veel oefeningen en een literatuuropgave.

(NBD|Biblion recensie, S. Roest-Mouissie)

http://www.bol.com/nl/p/nederlandse-boeken/goed-genoeg/1001004010309647/index.html#product_description

Geen opmerkingen :

Een reactie posten