donderdag 28 november 2013

Goed koken - Harold McGee (Boek)en wat je daarvoor moet weten
Goed koken is geen kookboek, maar een gids die de thuiskok helpt de weg te vinden in het groeiende universum van ingrediënten, recepten, voedselveiligheid en keukenapparaten, om zo uit te komen bij een geslaagde maaltijd.

Recepten staan vaak vol tegenstrijdigheden en zelfs goede recepten zijn geen garantie voor succes, omdat het meestal gaat om incomplete beschrijvingen door de receptenmaker. Met behulp van deze gids kan een slecht recept worden omgetoverd tot een goed recept. McGee gaat uit van de moderne wetenschap over koken en vertaalt deze naar praktische en betrouwbare informatie, waarmee fouten in recepten kunnen worden herkend en aangepast. Door te vertellen wat werkt en waarom, leert Goed koken de thuiskok improviseren en experimenteren met de meest uiteenlopende gerechten.

Goed koken is een aanwinst voor iedereen: van beginners die graag de basis van het koken willen leren tot amateurkoks die hun kennis willen bijspijkeren en professionele koks die hun kennis van bestaande recepten vanaf stap één willen vernieuwen.

Harold McGee is een internationaal gerenommeerd en toonaangevend auteur van culinaire boeken en artikelen (o.a. in Nature en The New York Times). Na een docentschap literatuur en schrijven aan Yale University begon hij aan Over eten & koken, dat alom werd bejubeld en een wereldwijde bestseller werd.

http://www.bol.com/nl/p/nederlandse-boeken/goed-koken/1001004006434660/index.html#product_description

http://www.curiouscook.com/cook/home.php

Geen opmerkingen :

Een reactie posten