donderdag 28 november 2013

Hoe word ik een goddelijke huisvrouw - Nigella Lawson

de kunst van lekker eten uit de oven

In Hoe word ik een goddelijke huisvrouw onthult Nigella Lawson de geheimen van hartige en zoete taarten, cakes, puddingen, koekjes, brood en andere heerlijkheden. In een drukbezet leven kan het bakken van een taart of een schaal muffins meer voldoening geven dan het bereiden van een andere maaltijd. Met Nigella's aanwijzingen kan iedereen in een handomdraai overheerlijke gerechten bereiden. Van schoonmoeders Madeira taart, letterkoekjes voor kinderfeestjes, babycakejes met gesmolten chocolade, tot aan pizza rustica en hartige uientaarten.
Recensie(s)
NBD|Biblion recensie


Nigella Lawson houdt bij koken niet van poespas, moeilijk doenerij of pretenties. Plezier in koken staat voorop en met dit boek is het de bedoeling dat de uitvoering zoveel voldoening geeft en de eigenwaarde zodanig wordt opgekrikt dat vrouwen zich als een godin gaan voelen. Het staat vol recepten voor cakes, koekjes, pasteitjes, pudding en nagerechten, recepten met chocola, voor en met kinderen, Kerstmis en voor brood en andere zaken waarin gist wordt gebruikt. Tot slot recepten voor de voorraadkast: curds, vruchten op siroop, chutneys en pickles. Het prettige van de recepten van Nigella Lawson is dat ze iedereen het gevoel geven 'dit kan ik ook' en duidelijk aangeeft wat veranderd kan worden, mocht er onverhoopt iets niet aanwezig zijn. Heldere bladindeling, uitstekende, paginagrote gerecht foto's. Ieder hoofdstuk begint met twee fotopagina's en een inleiding, afgedrukt op koperkleurig papier, ook de recepttitels en aanwijzingen voor bakplaten zijn in koperkleur. Goed vertaald. Een inspirerend, mooi uitgegeven kookboek. Alfabetisch trefwoorden-/receptenregister. Zeer kleine druk.

(NBD|Biblion recensie, Redactie)

http://www.bol.com/nl/p/nederlandse-boeken/hoe-word-ik-een-goddelijke-huisvrouw/1001004005733770/index.html#product_description

http://www.nigella.com

Geen opmerkingen :

Een reactie posten