donderdag 28 november 2013

Hoofdgerechten

inspiratie voor een smaakvol diner
Hoofdgerechten biedt een enorme variatie aan gerechten voor elke gelegenheid; van snelle dagelijkse maaltijden, makkelijke ovenschotels voor het weekend, verwarmende winterse stoofpotten en pittige curry's tot informele maaltijden voor warme zomerdagen en gerechten voor bijzondere gelegenheden en intieme diners.


Recensie(s)
NBD|Biblion recensie

Dit mooi uitgevoerde kookboek bevat hoofdgerechten voor verschillende situaties zoals gezinsmaaltijd, dinertjes en/of informele gelegenheden. De gerechten zijn ingedeeld in zeevruchten (waaronder vis), gevogelte, vlees en groente. De laatste zijn volwaardig vegetarisch. Per twee bladzijden een of twee recepten en een paginagrote kleurenfoto van een bereid gerecht. De naamgeving is gebaseerd op ingredienten of de klassieke naam (paella), in een enkel geval is er een fancy benaming. De gerechten hebben een internationale oorsprong. Per recept staan het aantal personen, (van vier tot acht), voor- en bereidingstijd. De receptuur vereist een meer dan gemiddelde kookervaring; het maken van een rollade wordt bij voorbeeld summier beschreven. De hoeveelheid eiwitrijke ingredienten (vlees, vis etc.) is aan de ruime kant. Helaas ontbreken adviezen voor de bijgerechten (groente en zetmeelcomponent). Duidelijke receptenindex op zowel naam als hoofdingredient. Maakt deel uit van een drieluik met 'Voorgerechten' en 'Nagerechten'*.

(NBD|Biblion recensie, C. Witjens-v.d. Burg)

http://www.bol.com/nl/p/nederlandse-boeken/hoofdgerechten/1001004006832535/index.html#product_description

Geen opmerkingen :

Een reactie posten