donderdag 28 november 2013

Voorgerechten

inspiraties voor een smaakvol diner
Het ideale voorgerecht vindt u in voorgerechten, of u nu een soep of een salade wilt serveren, een pastagerecht of een hartige taart. Van eenvoudig en informeel voor de dagelijkse maaltijd tot stijlvol en verfijnd voor een bijzonder etentje, dit boek bevat alle ingrediënten voor een geweldig begin van een geslaagd diner.


Recensie(s)
NBD|Biblion recensie

Een mooi uitgegeven hardcover receptenboek van voorgerechten, overwegend westers met veel uitstapjes naar Azie, ingedeeld in Soepen, Salades en groente, Zeevruchten, Vlees en gevogelte, Pasta, gnocchi en rijst, en Pasteien. Bij alle recepten staan het aantal porties en de (voor)bereidingstijd aangegeven. Meestal is er een recept per bladzij met een grote foto op de overliggende bladzij, soms twee recepten waarvan een met foto. Veel voorgerechten kunnen ook als lunch- of hoofdgerecht worden geserveerd. De receptuur is niet spectaculair, en varieert van klassiekers als Vol-au-vent en Peking-eend tot Bulgur met lamsgehakt en een oosterse Vis-kruidensalade. Met de duidelijk beschreven recepten kunnen kokers aan de slag, maar suggesties voor combinaties of menu's ontbreken. Een bloemlezing aan voorgerechten uit verschillende keukens, zonder poespas gepresenteerd in een band. Maakt deel uit van een drieluik met 'Hoofdgerechten' en 'Nagerechten'*. Een register op recepttitel en ingredient besluit het boek.

(NBD|Biblion recensie, Christianne Muusers)

http://www.bol.com/nl/p/nederlandse-boeken/voorgerechten/1001004006832534/index.html#product_description

Geen opmerkingen :

Een reactie plaatsen