maandag 25 november 2013

Italiaans toetje (Kopie)

*****

Makkelijk Italiaans toetje klaar in 5 minuten: gevulde perziken met Italiaanse koekjes en Italiaanse Amaretto likeur.

Italiaans nagerecht ingrediënten
•6 tot 8 perziken, gehalveerd
•1 losgeklopt ei (of alleen het eiwit)
•7 tot 8 verkruimelde bitterkoekjes, amandelkoekjes, amaretti of makarons (1 tas vol kruimels)
•25 gram geroosterde amandelen
•een paar druppels amaretto likeur voor bij de koekjes

Voor in de oven:
•60 ml witte wijn (wat u maar bij de hand hebt)
•60 ml amaretto likeur
•boter (1 halve theelepel per halve perzik)

Oven voorverwarmen op 200 graden Celsius

1.Meng het ei met de koekjes en de amandelen in een kommetje en voeg net zoveel amaretto toe om het mengsel nat te maken. Hoe meer amaretto u gebruikt, hoe minder samenhangend de vulling.
2.Leg de perziken met de holte naar boven op een bakplaat.
3.Verdeel het koekjesmengsel gelijkmatig over de perziken.
4.Leg in het midden van elke perzik een halve theelepel boter.
5.Meng de wijn en de amaretto en giet in de ovenschaal.
6.Bak het geheel in de oven voor 20 minuten. Uw Italiaans toetje is klaar als de koekjesvulling licht goudkleurig kleurt.

http://www.onskookboek.be/nagerechten/italiaans-toetje.html

Geen opmerkingen :

Een reactie posten