maandag 25 november 2013

Leestijd voor mama (Overig)

*****
Tips

1. Ruil leestijd met je vriendinnen. Vrij naar momtourage.com: schakel je buurvrouw, vriendin, moeder in om tijd te winnen. Laat kids even ergens anders spelen en ga echt even zitten voor een boek. Zo hou je ’s avonds tijd over om een keer met je partner te praten of…verder te lezen. Doe het de volgende week andersom.

2. Op het werk: Boek in je bureaula. Deze uitstekende tip is ook gejat. Dank aan ex-collega A. Bij de tv-producent waar ik vroeger werkte waren hele drukke en hele rustige periodes. In zo’n rustige periode was de productieleider van het programma waar zij werkte altijd helemaal verdiept in evaluaties en nacalculaties. Tenminste zo leek het. Wat bleek? Precies…

3. De wc. Als je echt piepkleintjes hebt, mag je jezelf zo nu en dan best even wat langer opsluiten. Om te lezen of even een heel snel dutje te doen. Soms is dit de enige plek waar niemand aan je been gaat hangen. Even in de box spelen is echt niet zielig.

4. Ruil leestijd met je kinderen. Mama een boekje (oké, artikeltje) en dan straks een boekje voorlezen. Ik heb het deze week nog nagevraagd bij het consultatiebureau en nee, het is niet slecht of abnormaal als je regelmatig dit soort deals moet sluiten. Als het maar niet altijd is en de beloning maar niet te groot is en niets met eten te maken heeft. Dit lijkt mij dus een goeie. Hoewel de verleiding van “al je Sint Maartensnoep voor een half uurtje” ook verleidelijk is.

5. De speeltuin. Contact met andere mama’s is overgewaardeerd. Neem een voorbeeld aan de papa’s in de speeltuin. Ja ja, het kan ook anders, maar ik zie daar toch echt meer mannen met Blackberry’s en laptops in de weer dan vrouwen. Als je kind niet alleen op het klimrek kan klimmen, is ie er nog te klein voor. Zoek een speeltuin die geschikt is voor de leeftijd van je kind en leg uit dat het de bedoeling is om lekker samen te spelen. Met andere kinderen.

Oké, dit is een heel klein beginnetje van wat een onuitputtelijke bron moet worden. Help!

Geen opmerkingen :

Een reactie posten