donderdag 28 november 2013

Oh, zit dat zo! - Jörg Müller (Boek)

over liefde, seks, voorbehoedsmiddelen en andere belangrijke dingen
Oh, zit dat zo!
'Wacht maar tot je groot bent…' Dat krijg je vaak genoeg te horen. Maar wanneer ben je dan eindelijk groot? En wat gebeurt er eigenlijk als je man of vrouw wordt?
In dit boek lees je wat je altijd al over het andere geslacht wilde weten en wat er in je lichaam gebeurt als je volwassen wordt.
Maar bij groot worden hoort nog meer: liefde, seksualiteit, lichaamsverzorging en gezondheid, voorbehoedmiddelen, zwangerschap en geboorte.

Recensie(s)
NBD|Biblion recensie
Aantrekkelijk uitziende uitgave waarin seksuele voorlichting wordt gegeven. Aan de orde komen onder meer het verschil tussen jongens en meisjes, de lichamelijke veranderingen tijdens de puberteit, lichaamsverzorging, verliefdheid, seks, voorbehoedmiddelen en zwangerschap. De schrijver richt zich in gemoedelijke, populaire doch eveneens zakelijk/informatieve taal rechtstreeks tot jonge tieners en schuwt daarbij geen enkel onderwerp. Ook onderwerpen als abortus, de verschillende voorbehoedsmiddelen, de morning-afterpil en het HIV-virus worden behandeld. Soms zijn de teksten wat lang. De geboden informatie is correct en aantrekkelijk vormgegeven voor de doelgroep. Het boek is uitbundig geillustreerd met grappige, stripachtige kleurentekeningen die de tekst begeleiden; soms schematisch en informatief, dan weer aanvullend en vol grapjes ertussendoor. De lay-out is ruim opgezet en ziet er aantrekkelijk uit. Met nuttige (web)adressen en register. Vanaf ca. 11 jaar.

(NBD|Biblion recensie, Redactie)

http://www.bol.com/nl/p/nederlandse-boeken/oh-zit-dat-zo/1001004005515818/index.html#product_description

Geen opmerkingen :

Een reactie posten