maandag 25 november 2013

Pizza met rucola en buffelmozzarella (Kopie)

*****
09 juni 2011
Ojee, we hebben een enorme rucola-oogst te verwerken. Vorige maand heb ik bij wassende maan op de juiste dag flink gezaaid en ik moet zeggen, het werkt. Zoveel prachtige rucola hebben we nog nooit bij elkaar gehad. Maar ja, dan moet je er ook iets mee doen natuurlijk! Ideeën zat. Altijd goed in een pesto natuurlijk. Gewoon met pijnboompitten of eens met andere noten, zoals walnoten of amandelen. Ook pistache werkt super.

Maar vandaag had ik meer zin in een lekkere pizza. Ik was wel toe aan het meditatieve kneden van het deeg na vandaag. Computer gecrasht, gewerkt, nieuwe computer ingesteld. Dat valt niet mee voor een digibeet. Het kneden heeft geholpen. En de rosé erbij ook. We hebben gesmuld in de tuin.

Wat heb je nodig?

Voor 2 personen

•1x hoeveelheid pizzadeeg
•tomatenpulp
•rucola naar smaak
•buffelmozzarella, 2 bollen (probeer het eens uit als je dit niet kent, de smaak is zoveel intenser dan van gewone mozzarella!)
•geraspte Parmezaanse, pecorino of Gruyèrekaas (hoeveelheid naar smaak)
•olijfolie, zeezout en versgemalen peper
•2 of 3 tenen knoflook, uitgeperst
1. Verwarm de oven op 220 graden.

2. Rol het pizzadeeg uit op een met bloem bestoven aanrecht. Drapeer om de deegroller en leg op een ovenplaat (ik leg er altijd bakpapier onder)

3. Bestrijk met de tomatenpulp en verdeel er de mozzarella gelijkmatig overheen. Doe er de helft van de rucola over en tenslotte de knoflook en de overige kaas. Eventueel kun je de pizza nog besprenkelen met olijfolie en kruiden met zout en peper.

4. Bak de pizza gaar en knapperig in ongeveer 15 minuten (maar dit verschilt per oven, dus houd m goed in de gaten!)

5. Dien op met wat van de verse rucola eroverheen.

Buon appetito!

Eén reactie
Sara (The Veggie Eco-Life) zegt:
10 juni 2011 om 08:40
Dit ziet er superlekker uit!
Rucola is heerlijk vers uit de tuin. Wij hebben het een aantal jaar terug gezaaid en nu zijn we elk jaar opnieuw gezegend met verse rucola. Eens je het zaait zit je dus goed voor de komende jaren ;)

http://www.greendelicious.nl/2011/06/pizza-met-rucola-en-buffelmozzarella/

Geen opmerkingen :

Een reactie posten