maandag 25 november 2013

Prima Donna Fino Vanille Roomijs - Van Inge Posthumus (Kopie)

*****
Ingrediënten:
100 gr geraspte Prima Donna Fino
1 vanille stokje
3 dl volle melk
4 eierdooiers ( van kakelverse eieren )
75 gr. witte basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
1 el maïzena
3 dl. slagroom

Bereiding:
Snijd het vanillestokje met een mesje in de lengte doormidden. Breng de melk samen met het vanillestokje in een zware pan aan de kook. Klop ondertussen de eierdooiers in een kom met de suiker, vanillesuiker en maïzena tot er een dik en schuimig mengsel ontstaat. Neem de pan van het vuur en laat de melk met het vanillestokje 15 min. staan. Haal het vanillestokje uit de melk. Schraap de zaadjes uit het stokje en doe die weer in de melk. Het stokje is niet meer nodig. Breng de melk weer aan de kook en laat de Prima Donna kaas erin smelten. Laat het melk/kaasmengsel iets afkoelen en meng het vervolgens al kloppend met een garde bij het eimengsel. Doe het mengsel terug in de zware pan op een laag vuurtje (niet koken!) tot er een dikke, gladde massa ontstaat. Doe de massa in een kom en zet dit in de koelkast en laat goed afkoelen. Haal de massa, als deze goed koud is, uit de koelkast en roer de slagroom er doorheen en doe alles in de ijsmachine. Laat de ijsmachine draaien tot het ijs dik is.

http://www.primadonnakaas.nl/Recepten/ReceptMaken.asp?ItemID=320

Geen opmerkingen :

Een reactie plaatsen