maandag 25 november 2013

Zomertaart (Kopie)

*****
15 mei 2011
Toegegeven, het is wat vroeg voor een ‘zomertaart’, maar dit exemplaar stond in het juninummer van het Britse magazine ‘Vegetarian Living’ en sprak mij vanwege de combinatie van spinazie en rode paprika zó aan dat ik ‘m meteen ben gaan maken. Natuurlijk met eigen toevoegingen ja, en dat was heel geslaagd!

Erbij sla die ik gisteren had meegenomen van Landgoed Kraaybeekerhof in Driebergen. Biologisch dynamisch verbouwd en dat proef je écht, heerlijk!

Wat heb je nodig?

•1x korstdeeg voor quiches
•2 rode paprika’s, gewassen en gehalveerd, pitjes verwijderd
•1 teen knoflook
•300 gram verse spinazie, goed gewassen en gedroogd
•2 biologische eieren en 2 dooiers van biologische eieren
•120 ml melk
•120 ml crème fraiche
•60 gr geraspte kaas naar keuze
•olijfolie
•zeezout, peper, zoet paprikapoeder, vers geraspt nootmuskaat, piri piri (kleine pepertjes, verkrijgbaar in oa Marokkaanse winkels)
1.Leg de paprikahelften op een ovenrooster en rooster ze vlak onder de grill op hoge stand tot ze zwart zijn, dat duurt circa 20 minuten bij een niet voorverwarmde oven. Laat afkoelen en verwijder de velletjes. Snijd in parten en laat goed uitlekken.
2.Zet de oven op 190 graden.
3.Verwarm wat olijfolie in een wok en bak de spinazie er op middelhoog vuur zacht maar nog wel knapperig in. Pers er de knoflookteen boven uit. Laat goed uitlekken.
4.Verdeel de paprikaparten over de taartvorm en zorg dat de hele bodem is bedekt. Leg daar de spinazie overheen.
5.Klop met een garde de eieren, eidooiers, melk en crème fraiche goed door elkaar, doe er zout, peper, nootmuskaat, zoet paprikapoeder en wat héél fijn gesneden piripiri naar smaak bij. Giet over de vulling van de taart. Strooi de geraspte kaas over de taart heen.
6.Zet de taart in het midden van de oven en laat in circa 40 minuten goudbruin worden.
Serveer met een lekkere salade. Dressing van olijfolie met balsamico en zout/peper gaat goed bij de zoetige smaak van de paprikavulling.

Eet smakelijk!

http://www.greendelicious.nl/2011/05/zomertaart/

Geen opmerkingen :

Een reactie plaatsen